13 Mayıs 2014 tarihinde 301 maden işçisinin öldüğü Soma katliamının 2.Yılında Zonguldak’ta konser yapılacak. Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi’nin desteği ile gerçekleşecek konserde “Kömür Karası Müzik Grubu” madenci şarkıları ve barış şarkıları seslendirecek.

Soma katliamının 1.Yılında Kuşadası ve Çaycuma’da konserler düzenleyerek iş cinayetlerine dikkat çekmek ve yaşanan acıların sorumlularının kimler olduğu konusunda gerçeği şarkılarla dile getirmeye devam ettiklerini belirten grubun sözcüsü Fahri Bozbaş, Soma katliamının 2.Yılında repertuvarlarına barış şarkılarını da kattıklarını söyledi.

Zonguldaklı şairler; Mehmet Yılmaz Karaibrahimoğlu, Rüştü Onur, Muzaffer Tayyip Uslu, Hamit Kalyoncu ve Behçet Kalaycı’nın şiirlerinin yanı sıra, Nazım Hikmet, Sennur Sezer, Arif Damar, Paul Eluard, Pablo Neruda ve daha onlarca şairin dizeleri ile geniş bir reper tuvar sunacak olan Kömür Karası’nın konseri 13 Mayıs 2016 günü saat 19.00’da Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Salonu’nda gerçekleşecek. konsere tüm halkımız davetlidir.