Alaplı Mal Müdürlüğü, 2B olarak bilinen, orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında ön başvuru yapmayan ve gerekli sürede parayı ödemeyenlere altı aylık ek süre verildiğini bildirdi.

 

Alaplı Mal Müdürlülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Verilen bu Ek süreden faydalanmak isteyen vatandaşların en geç 31 Ağustos 2014 tarihine kadar illerde Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğüne, ilçelerde ise Mal müdürlüklerine başvurmaları gerektiği belirtildi.

 

Açıklamada, 6292 sayılı Kanun Hükümleri gereğince 2/B Arazisi olarak adlandırılan Orman vasfını kaybetmiş arazileri geçmişte süresi içerisinde satın almak için başvuruda bulunmayanlar ile başvuruda bulunduğu halde yapılan tebligata rağmen bedelini süresi içerisinde ödemediğinden dolayı hak sahipliğini kaybetmiş olanlara 6527 sayılı Kanun ile 1 Mart 2014 tarihinden itibaren 6 ay ek süre verilmiştir. Bu Ek süreden faydalanarak satın alma talebinde bulunanlardan, satış bedelleri TÜFE Tüketici Fiyatları Endeksi aylık değişim oranları nispetinde artırılarak tahsil edilecek olduğundan, biran önce satın almaları kendilerinin menfaatine olacağı kaydedildi.         

(Haber: Cem Sürmeneli)