Zonguldak'ta, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmemesine, yol kenarına astıkları "2B sorunu çözülünceye kadar gönlümüz ve semtimiz siyasilere kapalıdır" yazılı pankartla tepki gösterdi.

Tepebaşı, Bağlık, Yeşil ve İnağzı mahallelerinin sakinleri, ikametleri bulunan "2B" kapsamındaki arazilerin yüksek bedelle satılmasından dolayı mağdur edildiklerini savunarak yerleşim yerlerine giden ortak yolun kenarına siyasilere mesajlarını içeren pankart astı.

Mahalleliler adına açıklama yapan Kemal Aydın, sorunlarının çözümünde kendilerine yardımcı olmayan siyasilere kırgın olduklarını söyledi.

Orman arazilerinin satışıyla ilgili yaşanan sürecin mağduru olduklarını savunan Aydın, "Belirlenen fiyatları ödememiz mümkün değil. Bu süre içerisinde dört kez Milli Emlak Genel Müdürlüğü yetkilileriyle, üç bakanla ve iki siyasi genel başkan yardımcısıyla görüştük. Elle tutulur bir çözüm elde edemedik. Bizden istenen bedeller 45-50 bin lira. Bin lira emekli maaşı alan insan bunu nasıl ödeyecek? Gelirimiz yok ve bu şartlarda arazileri alamayacağız" diye konuştu.

Aydın, sorunlarını kim çözerse seçimlerde ona destek vereceklerini vurgulayarak yanlarında olmayan siyasileri mahallelerinde görmek istemediklerinden böyle bir pankart hazırlayarak mesaj verdiklerini dile getirdi.

Emekli Cemal Kanber de 1980'den bu yana Tepebaşı Mahallesi'nde oturduğunu kendisinden istenilen rayiç bedeli ödemesine imkan olmadığını kaydetti.

(AA)