Zonguldak’ın en büyük ikinci mahallelerinden birisi olan ve yaklaşık 10 bin seçmeni olan ve 22 bin insanın yaşadığı Tepebaşı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar 2-B yasasından doğan mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.
Uzun zamandan bu tarafa yılan hikayesine dönen konu ile ilgili olarak açıklama yapan Mahalle Muhtarı Mustafa Akkaya yapmış olduğu açıklamada şu sözlere yer verdi: 
“Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupınar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve beraberinde bir grup mahalle sakinleri olarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü Proje Daire Başkanlığına Komisyon olarak gittik. Mahallemizin yerlerinin aşırı derecede fiyatlı olması konusunda görüştük ve bu sorunlarımızın giderilmesini istedik. Bizlere Zonguldak’a Uzman ekip göndereceklerini ve konun teknik ve maddi yönden tüm parselleri tek tek inceleyeceklerini söyleyerek uzman bir ekip göndereceklerini söylediklerini belirten Tepebaşı Mahallesi Muhtarı Akkaya,  Mahallemizin çok büyük bir bölümünün emekli ve gelir düzeyinin çok düşük evlerini ve arsalarını alma imkanı olmayan vatandaşlardan oluşmaktadır. Ankara’dan gelecek olan ekibin mutlaka Belediyenin ve Ticaret Sanayi Odasının belirlemiş olduğu 2014 emlak değerlerini göz önünde bulundurulmalarını istiyoruz.” Öte yandan Tepebaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Akkaya  “Bizim bu 2-B mücadelemizde büyük destek veren Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz Özcan Ulupınar, İl Başkanı Hamdi Uçar ve Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’a buradan teşekkür etmek istiyorum“ dedi.