​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Zonguldak ve Bartın illerinde önceki yıllarda Orman Kadastrosu yapılan Köy, Mahalle ve Beldelerde programa alınan 2/B Madde Uygulama  çalışmalarının 2017 yılı sonu itibariyle bitirildiği şöyle bildirildi:

 

19 Orman Kadastro Komisyonu İle 360 Birimde Faaliyet Gösterdik..

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğünce 2/B Maddeçalışmaları için pilot bölge seçilen Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde 4 adedi yerli ve 15 adedi diğer Orman Bölge Müdürlüklerinden gelen 19 adet Orman Kadastro Komisyonu çalışarak, Arazi ölçüm ve projelendirme çalışmaları ihale edilerek, toplam 360 adet birimden (Köy, Mahalle ve Belde) 348 adet birim bitirilmiş, diğer 12 adet birim ise davalı olması, projelerinin hatalı ve sayısal olmaması gibi itilaflı olan alanlarda önümüzdeki yıllarda yapılacaktır. Bölgemizde (Zonguldak, Bartın ve Karabük illeri) 2/B Madde Uygulama çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmıştır.

 

Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel konu ile ilgili yaptığı açıklamada “ Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’ nun talimatlarıyla 2016 yılı sonu itibariyle gerek Zonguldak’ ta gerekse de tüm Türkiye’ de orman kadastrosunun bitirildi.

 

Teşkilat olarak vatandaşlarımız ile olan sıkıntımızı bu noktada yaşıyorduk. 2/B çalışmalarının bitirilmesiyle orman köylümüzle hasım değil hısım olacağız.

 

Orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin geometrik ve hukukî durumlarının tayin ve tespiti ile bu suretle sınırlandırılan ormanların ve orman sınırları dışına çıkartılan alanların belirlenmesi işleri olan 2/B madde uygulamalarını bitirdik.3.514.000 TL harcanarak 348 adet birimde toplam 7.785 ha. 2/B alanı tespitedildi.

 

Vatandaşlarımız Herhangi Bir Hak Kaybıma Uğramamaları İçin çalışıyoruz. Ormanların içinde ve bitişiğinde bulunan her çeşit taşınmaz malların ormanlarla müşterek sınırlarının tayin ve tespitinin yapılarak bu alanların tapu siciline tescillerini sağlamak ve burada yaşayan vatandaşlarımızın hak kaybına uğramamaları için azami gayret sarf ettik. Emeği geçen, katkısı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.