Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özcan Ulupınar mesajında;

Peygamber Efendimiz "Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır.” diye buyurmuşlardır. O yüzden Recep, Şaban ve Ramazan ayları hayatımızda önemli yere sahiptir.

Regaib Kandili de bu üç ayın habercisidir. Regaib, dilimizde arzu, istek, emel, tutku anlamlarına gelen rağbet kelimesinin çoğul halidir. Bu mübarek günleri duasız geçirmemek gerekir. Regaib, geleceğimizle ilgili amaçlarımızı, isteklerimizi gözden geçirmemizi sağlayan, ruh dünyamızı aydınlatan mübarek bir gecedir.

Kandiller, insanları birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, özel gecelerdir.

Rahmet, mağfiret ve bereketin yaşandığı bu gecelerde şehitlerimize, ölmüşlerimize dua ederek, gazilerimize, hastalarımıza şifa dileyerek, yaşlılarımızı, akrabalarımızı, dostlarımızı ziyaret ederek, bol bol ibadet edip kalbimizi kin ve nefret duygularından arındırarak geçirmeliyiz.

Bu mübarek gece vesilesi ile Afrin şehitlerimizle birlikte bugüne kadar vatanı için canını veren bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, başta ülkemiz olmak üzere İslâm âleminin Regaib Kandilini tebrik ediyor, özellikle şiddetin, terörün ve nefretin arttığı günümüzde savaşın ve düşmanlığın yerini, barış, kardeşlik ve huzura bırakması temennisiyle aziz milletimize saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.