Zonguldak Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü'nün ortak projesi doğrultusunda Ereğli ilçesinde 3 bin adet fındık fidanı toprak ile buluştu. Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, ilçeye bağlı Sakallar Köyü'nde Zeki Uğuz'a ait tarlada fındık fidanı dikimi öncesi yaptığı konuşmada, projenin önemine değindi.

 



HEM AİLE HEM ÜLKE EKONOMİSİ

İlçenin en uzak köyleri Sakallar ile Hasbeyler köylerinde toplam 3 bin adet fındık fidanının dağıtımının yapıldığını anlatan Madenoğlu, "Bu fidanlara üreticilerimizin gözü gibi bakacağına inanıyorum. Bu fidanlar sadece aile ekonomisine değil ülke ekonomisine de katkıda bulunacak fidanlardır. Bunlardan elde edilecek fındıklarla biz ekonomimizi daha da güçlendireceğiz" dedi.

 

EREĞLİ-DEVREK KARAYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ereğli-Devrek karayolunun Sakallar Köyü mevkisinden geçecek olmasından ötürü köyün şanslı olduğunu belirten Madenoğlu, "İhalede edildi bildiğiniz gibi; ciddi bir firma aldı ve şuan çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu yolun tamamlanması da bu bölgedeki köylerimize katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

 

DESTEK SÜRECEK

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İmdat Aydın da projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti, üreticilerin sorunlarının çözümüne destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

 

 

DEVLET-HÜKÜMET DESTEK VERİYOR

Sakallar Köyü Muhtarı Mehmet Çinkılıç, devletin ve hükümetin tarım ile hayvancılıkta önemli destekler sağladığını ifade ederek, "Bu arazide ancak fındık oluyor, bu yüzden fındık bizim geçim kaynağımız. Fındığa destek konusunda gerekenler yapılıyor, inşallah güzel olacak" dedi.

 



SAYILARI BİNLERİ BULAN DOMUZ SÜRÜLERİ

Fındık üreticisinin en büyük sorununun bölgede sayıları binleri geçen domuzlar olduğuna dikkati çeken Çinkılıç, "Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Tarım arazilerine ürünlerimize zarar veriyor. Domuz sürek avı yapılabilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz" sözlerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İmdat Aydın, bölgede domuz sürek avı yapılabilmesi için girişim başlattıklarını duyurdu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Madenoğlu ve ilçe protokolü tarafından fındık fidanlarının dikimi gerçekleştirildi.

 



KAYMAKAM SORUNLARI DİNLEDİ

Sakallar Köyü merkez camisinde de Kaymakam Nazım Madenoğlu ve daire müdürleri vatandaşların sorunlarını dinledi, çözümü noktasında değerlendirmede bulundu.

 




YOL ÇİLESİ

Ereğli-Devrek karayolunda ihale sürecinin tamamlanarak çalışmaların başlaması bölge halkını oldukça sevindirdi. Kdz.Ereğli İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) ait minibüs ile giden ilçe protokolü dar ve virajlı yollarda zaman zaman sorun yaşadı. Yaklaşık 85-90 dakika sonra ulaşılan Sakallar Köyü'nde etkinliklerin sona ermesinin ardından dönüş için ise Devrek karayolu üzerinden ulaşım sağlandı.

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)