Kdz.Ereğli’de, Çillioğlu çifti 100 metrekarelik evde 3 çocuk ve 30 kediyle birlikte yaşıyor.
Çillioğlu Ailesi, evlerinin bir odasını kedilere ayırmış. 30 kedi ve yavrusu ile birlikte yaşayan aile kedilerin hem bakımlarını hem de tedavilerini karşılamaya çalışıyor. Ereğli Kayalık Mahallesi'nde oturan Çillioğlu ailesi 100 metrekarelik evde 35 nüfus yaşıyor. 22 yıllık evli, 3 çocuk sahibi olan Dilek (40), Tayfun Çillioğlu (46) çifti, evlerinin bir odasını baktıkları 30 kedi için ayırmış. Komşularının da yardımı ile kedilere bakan aile, tedavi olması gereken kedileri kendi imkânları ile veterinere götürerek tedavi olmalarını sağlıyor. Mahalleli tarafından da yardımların geldiği kediler zaman zaman da olsa kendi aralarında kavga da ediyor. Kavga eden kedileri ayırmak ise Dilek Çillioğu’na kalıyor. Anne ve yavru kedilerin ağırlıkta olduğu evde bir de hamile kedi bulunuyor.
Ev hanımı olan Dilek Çillioğlu, kedilerin bakımlarının oldukça zor olduğunu, ancak mahalle halkının da desteği ile kedilere 3 yıldır baktıklarını söyledi. Eşinin ve çocuklarının da büyük desteğini gördüğünü söyleyen Dilek Çillioğlu, Belediyeden kediler için de bir bakım evi kurmasını istedi.

KEDİLERE BAKMAK BÜTÜN GÜNÜMÜ ALIYOR
Kedilere bakmanın oldukça zor olduğunu ve bütün gününü kedilerle geçirdiğini söyleyen Dilek Çillioğlu, "Kedilere bakmak tüm günümü alıyor. Onlara bakayım derken akşamın nasıl olduğunu anlamıyorum. Özellikle yavrular ve sakat olanlarla daha fazla ilgilenmem gerekiyor. Kedilere yaklaşık 3 senedir bakıyorum. Daha önce köpeklerim vardı. Ancak mahalle ve Apartman halkından şikayet gelince onlardan ayrılmak zorunda kaldım. Ve köpeklerimnin yerini kedilerimle doldurmaya çalıştım. Şimdi de 30 tane kedi sahibiyim. Ben kedilerime başta Allah rızası için bakıyorum. Hayvan sevgimin de bunda etkisi de var." diye konuştu.

"YAZIN KURU MAMA KIŞIN YEMEKLE BESLENİYORLAR"
Yemekleri konusunda kedilere yazın kuru mama verdiğini söyleyen Çillioğlu, "Yazın kuru mama, kışın ise biz ne yersek onu yiyorlar. Kuru mama konusunda sadece kendi imkânlarımızla kedilerin beslenmesine yetişemiyoruz. Bu konuda komşularımızın da desteği oluyor. Ama yinede bizim için çok büyük zorluk. Onlardan ayrılamıyorum. Birkaç kez bırakmak istedim. Ama yapamadım. O nedenle de gücümün yettiği yere kadar kedilerime bakacağım." dedi.

"BELEDİYEDEN KEDİ BAKIM EVİ İSTİYORUM"
Köpeker için Belediye tarafından yapılan barınağın aynısından kediler için de istediğini kaydeden Çillioğlu, "Kedilerimiz hastalanıyor. Sakat olanlar var. Onların tedavileri için bir bakım ve ya da kedi barınağı yapılmasını istiyoruz. Belediyemiz Köpekler için barınak yaptırdı. Köpekler şu anda orada hem tedavi ediliyor, hem de bakımları yapılıyor. Bizlerde kediler için bir bakım evi istiyoruz. Bunun için de Belediye Başkanımızdan yardım bekliyoruz." dedi.

KÖMÜR’ÜN GÖZÜNÜ KÖR ETMİŞLER
Festivalde kamyonetin altında buldukları ve kömür adını koydukları kedinin gözünden yaralı olduğunu fark eden Çillioğlu ailesi, yaralı kediyi tedavi ettirmek için veteriner aramaya başlamış. Olayı anlatan Dilek Çillioğlu “ Kediyi bulduğumuz da gözü akmıştı. Gece 2 ye kadar aramadığımız veteriner kalmadı. Son olarak aradığımız veteriner kedimizi tedavi etti. Gözünü aldılar. Şimdi ise tedavisin, devam ettiriyoruz. Eğer tedaviye devam etmezse, alınan gözünde enfeksiyon oluşacağı ve diğer gözüne de sıçrama ihtimalinin olduğu söylendi. O nedenle de kendimizden çok Kömür ile ilgileniyoruz” dedi.

"İLK GELENLER SONRADAN GELENLERLE KAVGA EDİYOR"
Kedilerin kendi aralarında zaman zaman da olsa kavga ettiğini söyleyen Çillioğlu, "İlk gelen kediler son gelenleri istemiyor. Kavga etmeye başladıklarında devreye ben ve eşim giriyor. Kavga etmemelerini engellemek için de ayrı ayrı yerlere koymak zorunda kalıyoruz. Ama belirli bir zaman geçtikten sonra birbirlerine alışıyorlar." dedi.
Kedilerine değişik isimler veren aile fertleri kedilerin bakımı ve tedavileri için Ereğli Belediyesinden bir kez daha yardım istediklerini ifade etti.