Zonguldak, Bartın ve Karabük’ün sorunlarını birlikte çözmesi gerektiği belirtildi. Sorunların benzer olduğunu ifade eden ilgililer, birlikte çalışma çağrısında bulundu.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2011 Yılı Birinci Kalkınma Kurulu Toplantısı, ZKÜ Arif Amirov Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilk konuşmayı ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer yaptı.
Kalkınma ajanslarının önemine dikkat çeken Özer, “Kalkınma ajanslarının 2023 vizyonu kapsamında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yetişmiş insan gücünün piyasaya sürülmüş olması açısından ajansların ülkenin kalkınması açısından anlamlı olduğunu düşünüyorum. ZKÜ olarak da aktif bileşenler olmayı arzu ediyoruz. BAKKA’da aktif yer alan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Bartın ve Karabük Üniversiteleri olarak bölgenin kalkınmasında çabalarımızı sürdürmek istiyoruz.” dedi.
Karabük Üniversitesi Rekörü Burhanettin Uysal ise Zonguldak-Bartın ve Karabük’ten oluşan bölgenin sorunlarını birlikte çözmesi gerektiğine inandığını vurguladı. Uysal, “ZKÜ her zaman bizlere gönlünü ve kapısını açık tutmuştu. Kurulan kalkınma kurulu ajansı da üç ilden oluşmaktadır. Zonguldak Bartın ve Karabük, ajans kurulmadan önce de zaten biz birlikteydik. Biz birbirimizi çok iyi biliyoruz. Bölgelerin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Kalkınma kurulu olmasa da ajans kurulmamış olsa da biz bu birlikteliği gerçekleştirmek zorundayız. Çünkü Zonguldak-Bartın ve Karabük tek başına sorunlarını çözemez. Dünya bir araya gelirken uluslar arası şirketler ortaya çıkarken bizim aynı yerden dağılmış illerin parçalanarak kendi sorunlarını çözmesi söz konusu değildi. Kalkınma kurulunun bazı yasal zorunlulukları var. Bunlardan bir tanesi de yıl içerisinde faaliyet gösterilecek alanları belirlemekti. Biz ajansın kurulduğu günden bu güne kadar 4. ve 2011’in ilk toplantısını yapıyoruz. Bu gün ayrıca bir başkanlık başkan vekilliği seçimi gerçekleştirilecek. Bu işlerin koordineli bir şekilde yapılması için. Geçen zaman içinde genel sekreterimiz ve ajansın çalışanları başarılı bir performans gösterdiler.” diye konuştu.
        Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş’ın bir önceki toplantının sonuç bildirisini okumasının ardından BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, toplantıda kalkınma ajansı hakkında sunum yaptı. Başkanlık seçiminin yapıldığı toplantıda Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal, kalkınma kurulu başkanlığına yeniden seçildi. Kalkınma Kurulu'nun başkan yardımcılığına ise Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış getirildi. Toplantıda, bir sonraki toplantının Karabük Üniversitesi'nde yapılmasına oy birliği ile karar verildi.