Zonguldak'ta, 2'si kadın 3 kişiyi silahla öldürdüğü iddia edilen sanığa 75 yıl hapis cezası verildi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Hilmiye (57) ve oğlu Burak Demirtürk (34) ile birlikte yaşadığı Safiye Geyik'i silahla öldürdüğü iddiasıyla 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Hasan Köroğlu, müşteki yakınları ve tarafların avukatları katıldı. 

Sanık Köroğlu, son savunmasında pişman olduğunu belirterek, "Bu insanlar benim en yakınımdaki insanlardı. Kimse bir insanı öldürmek istemez. En yakınındaki insanı hiç öldürmek istemez." dedi. 

Mahkeme heyeti, sanık Hasan Köroğlu'na 3 kişiyi öldürmekten verdiği 3'er kez müebbet hapis cezasını, duruşmalardaki "iyi hali ve samimi anlatımları" nedeniyle öldürdüğü her bir kişi için 25'er yıldan toplam 75 yıl hapis cezasına indirdi.

Baştarla Mahallesi Celal Bayar Caddesi'nde, geçen mart ayında, iki katlı müstakil evde ikamet eden Hilmiye (57) ve oğlu Burak Demirtürk (34) ile Safiye Geyik'in cansız bedenleri yakınları tarafından bulunmuştu. Olayla ilgili Burak Demirtürk'le aralarında husumet bulunduğu ileri sürülen Hasan Köroğlu gözaltına alınmıştı.

 

Anadolu Ajansı