Bülent Ecevit Üniversitesi Ahmet Erdoğan S.H.M.Y.O. öğretim görevlileri ile öğrencileri, bir günde 3 köy okuluna “Eğer Orada Bir Köy Varsa Uzakta” adı altındaki sosyal sorumluluk projesinin devamında Zonguldak merkeze bağlı “Sofular, Sapça ve Karaman-Kadı Mahallesi İlköğretim Okulları”na giysi-yiyecek ve kırtasiye yardımında bulundular. 
Öğretim Görevlileri ve öğrenciler tarafından titizlikle hazırlanan hediye kolileri, her üç köy okulundaki öğrencilere dağıtıldı. Ayrıca Sofular ve Karaman-Kadı İlköğretim Okulu’nun kütüphanelerine katkı sağlayacak kitap-sözlük-harita -Atatürk posterleri ve Türk bayrakları da BEÜ Öğrencileri tarafından okulun öğretmenlerine teslim edildi. “Eğer Orada Bir Köy Varsa Uzakta” başlıklı köy okullarıyla yardımlaşma projesinin hayata geçirildiği 23 Nisan 2013 tarihinden itibaren, 1 aylık süre içerisinde toplam 4 köy okulunun acil ihtiyaçları karşılandı ve köy okulu öğrencilerine, 2000’i aşkın yiyecek-içecek ürünleri, 680 çorap, 300 tişört ve 113 ayakkabı ve çok sayıda kırtasiye ihtiyacı ulaştırılmış oldu. Projeye öncülük eden Ahmet Erdoğan S.H.M.Y.O. öğretim görevlisi Remzi Çetin, köy okulundaki yardımlar sırasında projenin devamlılığıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Bugün burada bulunuşumuz, üniversitemizin insan merkezli vizyonunu da kanıtlamaktadır. Bugünden itibaren projemizin Bahar dönemini, bu sezonunu, tamamlamış bulunmaktayız. ‘Eğer Orada Bir Köy Varsa Uzakta’ adındaki projemiz çerçevesinde, üniversitemizin öğretim görevlileri ve öğrencilerinin duyarlılığıyla köy okullarındaki kardeşlerimize yeni bir dönemde, Güz döneminde, inşallah yine yardımlarımızla sevgi ve ilgimizle yetişeceğiz. Kandil gününe rastlayan bu anlamlı günde köy okullarındaki kardeşlerimizi sevindirmek hepimize farklı bir duygu vermektedir. 
Biz desteklerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”
Çetin ayrıca, yapılan bu yardımların sadece bir günlük olmadığını, köy okullarıyla iletişimin devam edeceğini, yıl içerisinde eksikliklere göre köye giden araçlarla desteklerini devam ettireceklerini de ifade ederek, proje süresince üniversite öğrencilerinin projeye başından beri dört elle sarıldıklarını ve yeri geldiğinde gece 10’lara kadar Ahmet Erdoğan S.H.M.Y.O’da, köy okullarındaki kardeşlerinin eksiklerini tamamlamak için hediye paketlerini hazırladıklarını da sözlerine ekledi.
Proje kapsamında daha önce de üniversite rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’in de müsaadeleri ve projeye 3 araç tahsis etmesiyle 23 Nisan’da Sivriler İlköğretim Okulu’na da aynı içerikte hediyeler ulaştırılmıştı ve BEÜ’nün sağlık kampüsü başta olmak üzere birçok birimi projeye desteklerini iletmişlerdi.