Alaplı Yeni Siteler Mahallesinde bir apartmanın kömürlüğünde kedi sesi duyan vatandaşlar itfaiye haber verdi.

Olay yerine gelen itfaliye ekipleri yavru kedinin ağlama sesini dinleyerek beton zeminin altına bulunan kanalizasyon borusunda olduğununu fark etti.

Hilti yardımıyla beton zemini kıran ekipler, kanalizasyon borusuna ulaştı.



Plastik boruyu pense ve testere yardımıyla kesen İtfaiye ekipleri, 3 saat süren çalışma sonrası yavru kediyi sıkıştığı kanalizasyon borusunu içinden çıkartarak kurtardı.

İtfaiye eri Mustafa Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yavru kedi 3 gündür kanalizasyon borusunda mahsur kaldığını söyledi.

Hilti,pense ve tester ile kediyi 3 saat sonra kurtardıklarını ifade eden Kaya, "Sabah saatlerinde itfaiye gelen bir ihbar neticesinde olay yerine geldiğimizde bir apartmanın köürlüğünden ağlayan bir kedi sesi geliyordu. Kedini zeminde bulunan kanalizasyon borusun içinden geldiğini fark edince, zemindeki betonu hilti yardımıyla kırdık. Palastik kanalizasyon borusuna uşaştıktan sonra, pense ve testereyle boruyu keserek yavru kediye ulaştık. Sıkıştığı yerden çıkardığımız yavru kedi 2 gündür orada mahsur kalmış. Çıkardığımızda yürüyemiyordu. Yavru kediyi Alaplı Belediyesi veterniere teslim edecegiz." diye konuştu.