Gökçebey ilçesinde, 1,5 yaşındaki çocuğuna şiddet uyguladığı görüntüleri basına yansıyan anne hakkında 5 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.  Alınan bilgiye göre, Gökçebey ilçesinde 1,5 yaşındaki çocuğuna şiddet uygulandığı iddiasıyla anne T.T. hakkında, Gökçebey Cumhuriyet Savcısı Ömer Katfar tarafından hazırlanan 3 sayfalık iddianame, gönderildiği Gökçebey Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

 

“HATIRLAMADIM” DEDİ

Anne T.T'nin emniyetteki ifadelerinin yer aldığı iddianamede, sinirlendiği zaman kızının kalçasına hafifçe vurduğunu ama şiddet uygulamadığını, eşinin kızını almak için bunları yaptığını iddia ettiği belirtildi. Savcılık ifadesinde ise T.T'nin kızını dövüp dövmediğini hatırlamadığını, kızını her gün dövmediğini ve tedavi görüp kızını geri almak istediğini söylediği aktarılan iddianamede, şahsın yaptıklarından utandığını ifade ettiği aktarıldı. 

 

GÖRÜNTÜLER İZLENDİ

Anne hakkında, "aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali" ve "alt soya karşı kasten yaralama" suçlarından 5 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açılan iddianamede, şunlar kaydedildi: "Görüntüler izlendiğinde şüpheli annenin çocuğuna birden fazla kez terbiye sınırlarını aşacak ve vücuduna acı verecek nitelikte darp ve cebir uyguladığının görüldüğü, ayrıca şüpheli annenin alt soya karşı kasten yaralama ile aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali suçlarını işlediği yönünde yeterli şüpheye ulaşıldığından, üzerine atılı suçtan yargılanarak eylemine uyan sevk maddelerince cezalandırılmasına kamu adına talep olunur."

 

SÜREÇ

Gökçebey ilçesinde, 1,5 yaşındaki kızı E.T'ye şiddet uyguladığı gerekçesiyle savcılıkça yürütülen tahkikat kapsamında Eylül 2017'de 3 ay evden uzaklaştırma cezası verilen ve bu süreçte eşine açtığı boşanma davası kapsamında kızını yanına alan anne T.T'nin velayet durumu, babanın itirazı üzerine yeniden değerlendirilmişti. Annenin şiddet uyguladığı görüntülerin, velayeti anneye veren Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki mahkemeye sunulması ve sosyal çalışmacı raporunun hazırlanmasının ardından kızın velayeti babasına verilmişti. Babanın, daha önceki itirazında ise şiddet uygulandığını gösteren gizli kamera görüntülerini mahkemeye sunmadığı için kızının velayetini alamadığı öğrenilmişti.

 
(Anadolu Ajansı)