Hakkari'deki terör saldırısında şehit olanlardan üçünün Zonguldaklı olduğu haberleri üzerine, kentte halk sokaklara döküldü. Türk bayrakları ile donatılan şehirde, teröre tepki gösterileri düzenlendi.

Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde terör örgütü tarafından yapılan saldırıda 24 asker şehit olmuş ve 22 asker yaralanmıştı. Şehit olanlardan üçünün Zonguldaklı olduğu söylentileri üzerine, kentteki vatandaşlar sokaklara döküldü. Teröre tepki ticari taksi şoförlerinin konvoylu tepkisi sonrası Alperen Ocakları'nın organizesiyle bir protesto yürüyüşü gerçekleşti. Zonguldak'ın Bahçelievler Mahallesi'nde toplanan grup, ellerindeki Türk Bayrakları ile kent merkezindeki Madenci Anıtı'na kadar
sloganlar eşliğinde yürüdü. Madenci Anıtı'ndaki basın açıklamasının ardından, şehitlerin için dua edildi. İstiklal Marşı'nı okuyan grup, sloganlar atarak dağıldı.
Geniş güvenlik tedbirlerin alındığı eylemde, grubun attığı, "Zonguldak uyuma, şehidine sahip çık" sloganları ise dikkat çekti. Merkez Çarşısı'nda bulunan balıkçı esnafı da çarşının önüne dev bir Türk bayrağı astırdı.
Öte yandan, emniyet ve askeri yetkililerinin yanı sıra Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz da, resmi olarak açıklanan şehitlerin arasında henüz Zonguldaklı bulunmadığını ifade etti.