Edirne'nin Keşan ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında mahsur kalan 3 işçiden Volkan Hamarat (30)'ın, Gökçebey Aydınlar köyündeki baba ocağında umutlu bekleyiş sürüyor.

Hamarat'ın, bundan 3 yıl önce Zonguldak'ta çalıştığı özel maden ocağında, 1 arkadaşının öldüğü grizu patlamasından hafif yaralı olarak kurtulduğu ortaya çıktı. Ali-Güldoğan Hamarat çiftinin 6 çocuğundan biri olan ve çalışmak üzere Keşan'da bulunan Volkan Hamarat için yakınları dua istiyor. 40 işçinin çalıştığı Kale Kömür Ocağı'nda çıkan yangında 3 işçi, yerin bin 100 metre yerin altında mahsur kalmıştı. 3 işçiden biri olan Volkan Hamarat'ın Keşan'dan gelecek müjdeli haberi bekleyen yakınları, herkesi dua etmeye çağırıyor.
Baba Ali Hamarat olayın ardından Keşan'a giderken, köyde kalan anne Güldoğan Hamarat, fenalık geçirmesi üzerine sağlık görevlilerince tedavi edildi. Bu arada, kapının önünde bulunan motosikletin, Keşan'a çalışmaya giden Volkan Hamarat'a ait olduğu öğrenildi.
Zonguldak'ta çalıştığı maden ocağında göçükte kaldığında sağ olduğunu öğrendiklerinde büyük bir sevinç yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatan Hamarat'ın halası Meryem Günbel, "Bekliyoruz. Rabbim inşallah bize bağışlar oğlumuzu. Bir iki aydan beri oralarda, çalışmaya gitmişti. Ekmek parası ne yapsın. İş bulsa ocağa gitmezdi. Burada daha önce bir kaza geçirdi. Bir arkadaşı öldü biri yaralandı. O da yaralandı. O zaman bekleyişimiz bu kadar uzun sürmedi. Bir iki saat içinde evimize gelmişti. O dönemde de büyük acı tattık ama sağ olduğunu söylemişlerdi, hemen eve gelmişti. Şimdi hiçbir haber yok. Allah'ım kimseye göstermesin bu acıyı. Kendi kulağımdan bir şey duymayınca bir şeye inanmak istemiyorum. Ciğerim tutuşuyor, içim yanıyor. 95 yaşında annem var, ağlıyorlar dünden beri." dedi.
Geçirdiği ilk iş kazasından sonra 'madeni bırak' diyemediklerini ifade eden Günbel, şunları söyledi: "İlk göçükte kaldığında bu kadar beklemedik. Eve geldiğinde onu görünce sevindik. Madeni bırak diyemedik. Başka iş yok. Ailemizden bir kişi göçükte ölmüştü. Rabbim korusun, onu bize bağışlasın."
95 yaşındaki babaanne Sıdıka Hamarat ise torunu için dua isteyerek, "Yavrumu çok kıymetli büyüttüm. Acısı çok derin. Dua ediyorum" diye konuştu.