30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Zonguldak'ta çok sayıda kutlama mesajı gönderildi. Yapılan açıklamalar şu şekilde:

ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Tutulmaz, mesajında, tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi'nin, güzel Anadolu'nun Türkleşmesinin yolunu açtığını belirtti.

Büyük Önder Atatürk'ün sevk ve idaresinde başlatılan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi ile de yurdu bölüp parçalamak isteyenlere hak ettikleri dersin verildiğine işaret eden Vali Tutulmaz, 30 Ağustos Zaferi sayesinde Anadolu'nun ilelebet Türk yurdu yapıldığını, bağımsız ve özgür yaşama iradesinin tüm dünyaya güçlü bir şekilde ilan edildiğini belirtti.

30 Ağustos Zaferi'nin, bağımsız ve özgür Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasının yolunu açtığını aktaran Vali Tutulmaz, 30 Ağustos Zaferi'nin, kutsal vatan toprağı uğrunda canını feda etmekten çekinmeyen bir milletin, Atatürk'ün önderliğinde, geçmişi zaferlerle dolu kahraman orduyla el ele vererek, büyük fedakarlıklar ve eşsiz kahramanlıklarla yazdığı bir var oluş destanı olduğunu vurguladı.

Vali Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu milli mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlığımız, milletimiz tarafından milli birlik ve beraberlik anlayışıyla hareket edilerek ve asla taviz verilmeden sonsuza dek korunacaktır. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü fedakarlığı sergileyecek, bağımsız ve güçlü Türkiye kararlılığını sürdürecektir."

KDZ. EREĞLİ KAYMAKAMI İSMAİL ÇORUMLUOĞLU

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkumandanlığında, tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, kazandığı Büyük Zaferin 98. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Tüm tarihi boyunca bağımsız yaşamayı ilke edinmiş Yüce Milletimiz, tarihinden aldığı onuru, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” sözleriyle perçinleyerek, kahraman ordumuzla birlikte 30 Ağustos tarihinde muhteşem bir zafere imza atılmıştır.

Türk Milletinin bağımsızlık uğruna gösterdiği çetin mücadeleyi eşsiz bir zaferle taçlandıran, içinde yüce Türk milletinin bağımsızlık destanını ve yeniden doğuşunu barındıran bu güzel zafer, ilelebet coşkuyla kutlanmaya devam edecektir.

Bu inançla, dün olduğu gibi bugün de vatanımızın huzur ve güvenliği için canla başla mücadele eden, bu uğurda kanlarını ve canlarını feda eden Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi saygı, şükran, rahmet ve minnetle anıyorum.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK

“Dağlarda tek tek ateşler yanıyordu

Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki

Şayak kalpaklı adam

Nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden

Güzel, rahat günlere inanıyordu…”

Emperyalizme karşı mücadelede tüm mazlum milletlere örnek olan kahramanlık destanımız 30 Ağustos Zaferi'nin yıldönümünü, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bugün, işgal güçlerine karşı verilen bağımsızlık, özgürlük mücadelesinin ve zaferin bayramıdır.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kazanılan ve kurtuluş savaşımızın başarıya ulaşmasında dönüm noktası olan bu zaferin ardında Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, gazilerimizi, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini hatırlayalım:

“Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz… Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.”

DEVREK BELEDİYE BAŞKANI ÇETİN BOZKURT

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, “30 Ağustos Atatürk'ün önderliğinde Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin zaferle taçlandığı, ümmetten millete giden, uzun ve sorunlarla dolu yolun, inançla, kararlılıkla aşıldığı gündür” dedi.

Başkan Çetin Bozkurt, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 30 Ağustos'un Anadolu topraklarına girmeye cüret etmiş düşmanın püskürtülerek, sonunda denize döküldüğü ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline ilk harcın konulduğu gün olduğuna işaret eden Başkan Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi: 

“Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal kurtuluş savaşımızın zaferle taçlandığı günün 98. yıl dönümünü gururla, onurla ve coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos Anadolu topraklarına girmeye cüret etmiş düşmanın püskürtülerek, sonunda denize döküldüğü ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline ilk harcın konulduğu gündür. Özgürlüğün, Laik Cumhuriyetin, Demokrasi ile sosyal hukuk devletinin müjdecisi olan 30 Ağustos, ümmetten millete giden uzun ve sorunlarla dolu yolun inançla, kararlılıkla aşıldığı gündür. 30 Ağustos zafer bayramı tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir. Geçmişte olduğu gibi günümüz koşullarında da herkes çok iyi bilmelidir ki, içerde veya dışarıda, ulusal birliğimizi, toprak bütünlüğümüzü ve laik Cumhuriyetimizi zaafa uğratmaya çalışanlar asla başarıya ulaşamayacaklardır. Çünkü biz, ulusal birliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü kimsenin lütfuyla elde etmedik. En güç koşullarda bile omuz omuza vererek, savaşarak kazandık, Sevr'i parçalayıp tarihin çöplüğüne attık ve Lozan'ı imzaladık. Bunu dost düşman herkese de tescil ettirdik. Herkes bu tarihi gerçeği göz önünde bulundursun ve kimse toprak bütünlüğümüzle, ulusal birliğimizle ve laik cumhuriyetimizle oynamaya kalkmasın. Bu inanç ve kararlılıkla, yalnız bizim değil, mazlum milletlerin gönüllerinde de çok özel bir yeri bulunan Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Silah arkadaşlarını minnetle, şükranla anıyor, şehitlerimize rahmet diliyor, tarihin her döneminde canı ve kanı pahasına eşi görülmemiş kahramanlık destanları yazan Silahlı Kuvvetlerimizin gününü kutluyor, gazilerimizle, TSK mensuplarına sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.”

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİM KURULU

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu adına 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
  Mesaj şöyle:
“30 Ağustos 2020 tarihi, Anadolu’nun ve ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının 98’inci yıldönümü.
Bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol gösteren Ulusal Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun Büyük Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır.
30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, ulusumuzun, emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin sonunda yeniden dirilişidir.
Kahraman ordumuz, Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle Anadolu topraklarının ulusumuzun vatanı olduğunu önünde durulamaz bir iradeyle tüm dünyaya ispatlamıştır.
Bizler, 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan tam bağımsızlık karakterine sahip bir ulusun evlatları, maden işçileri olarak; ülkemizin geleceği için yeraltı zenginliklerini tespit etmek ve yeryüzüne çıkararak ülkemizin ekonomisine kazandırmak için her türlü fedakârlıkla çalışıyoruz, çalışacağız.
Ulusumuza bağımsızlığını kazandıran Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz.
Ulusumuzun bağımsızlığı ve vatan sevgisi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyoruz.”