Zonguldak'ta otuz öğrenci, okulda kalorifer kazanındaki kömür dumanının okula sızması nedeniyle zehirlendi.
Amelebirliği tarafından yapımı tamamlanan ve hizmete giren Karaman İlköğretim Okulu'nda otuza yakın ilköğretim öğrencisi dumandan zehirlendi. Tuvalet aralarında bulunan bacalardan sızan kalorifer dumanı, okula yayıldı. İddialara göre, kalorifer kazanına atılan poşet ve plastik maddeler, öğrencilerin zehirlenmesine neden oldu.
İhbarı alan 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri bölgeye çok sayıda ambulans sevk etti. İlk müdahaleleri yapılan öğrencilerin yedisi ayakta tedavi edildi. Bazı öğrencilere ayran içirildi. Olayın etkisi ile baygınlık geçiren öğrencilerden beşi, beldede bulunan sağlık ocağına getirildi. Diğer 18 öğrenci ise Zonguldak merkezinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.
Ambulanslarla hastaneye kaldırılan öğrencilerden, Hasret İslam (13), Dilara Akgün (13), Damla Aslan (12), Selin Çiftçi (9), Ramazan Kürekçi (12), Yasemin Köroğlu (12), Sarenur Sümeyye Simge (12), Nazile Alaca (10), Göksu Karakoç (12), Enis Keskin (13), Tunç Keskin (12), Duygu Yılmaz (14), Selenay Dağlı (11), Sinem Yılmaz (12), Büşra Cöddel (12), Aycan Akdağ (13) ve Sena Nalban'ın (13) sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Dumandan zehirlenen çocukların aileleri de hastaneye koştu. Tedavi altına alınan öğrencilerin durumları hakkında bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yılmaz, "30 kadar öğrenci bu durumdan etkilendi. Kaloriferden bir zehirlenme meydana gelmiş. Öğrencilerin sağlık durumları iyi, hayati tehlikeleri bulunmuyor" diye konuştu.
Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ise şunları söyledi: "Saat 11 sıralarında okul müdürü yanımızdaydı. Okulda bir duman olduğunu bize söylediler. Hemen okula gittik. Katlara baktığımda genelde kalorifer bacasının tuvaletlerden geçmesinden dolayı net bilgi vermeyeyim ama herhalde yapımdan kaynaklanan bir durum. Okulda incelemelerde bulunuluyor. Katlara duman sızmış, tuvaletler arasındaki geçişlerden kaynaklanmış. 18 öğrenci buradaki hastanede, 5 öğrenci Karaman Sağlık Ocağı'nda tedavi görüyor.
Ayakta tedavi gören öğrencilerimiz de var. İçlerinde hayati tehlike bulunanı yok. Bize otuz olarak bilgi geldi ancak şu anda 23 öğrenci hastane ve sağlık ocağına kaldırıldı"
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettiş ise okulun baca yapısı hakkında incelemede bulunacak. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.