Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Yayınevi’nin süreli yayınları arasında yer alan Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi (IJMEB), 12 yıldır aralıksız yayın hayatını sürdürerek 30. sayısını çıkarmanın gururunu yaşıyor.

Editörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof.Dr. Hamza Çeştepe, editör yardımcılığını yine aynı fakülteden Doç.Dr. Ertuğrul Yıldırım’ın yaptığı dergi, bugüne kadar başvurusu yapılan 1462 makaleden 471 adedini yayımlayarak akademi dünyasına hatırı sayılır bir katkı sağladı. Derginin Editörü Prof.Dr. Hamza Çeştepe “12 yıldır düzenli bir şekilde yılda dört sayı olarak yayınladığımız dergimizin 30. sayısını çıkartmış bulunuyoruz.  Bu vesileyle dergimizin adını taşıyan uluslararası bir kongrenin hazırlıklarına da başladık. 2017 yılı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığımız Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Kongresi’ni gelenekselleştirerek, hem üniversitemizde akademik paylaşma ve tartışma ortamı oluşturmayı, hem de dergimizin tanınırlığını artırmayı hedefliyoruz. Aktif katılımcı ya da dinleyici olarak, ilgili tüm akademisyenleri kongremize katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer de yaptığı açıklamada “Üniversite olarak eğitim ve topluma hizmet faaliyetleri yanında araştırma ve bunları kamuoyuyla paylaşma çalışmalarına da kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz. Bu bağlamda, 2014 yılında yayın hayatına başladığımız yayınevimizden özellikle ilimiz ve bölge sorunları ve çözümüne yönelik birçok kitap yayınladık. Bunun yayında, akademi dünyasında ilk olma niteliğine sahip ve saygın yeri olan bilimsel dergileri de düzenli bir şekilde çıkarmaya devam ediyoruz. 13. yayın hayatına girmiş olan Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi de bunlardan biri. Ben başta dergi editörü Prof.Dr. Hamza Çeştepe olmak üzere derginin yayınlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarılı yayın hayatlarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.