Kozlu Beldesi'ne bağlı Üçköy mevkiinde oturan ve Kars 14. Mekanize Tugayı'nda görev yapan Ahmet Yelkenci, 1983 yılında Kars Digor ilçesinde bulunan Mayın deposuna askeri kamyonetle erzak götürmüştü.
Aracın dönüşte yoldan çıkıp, devrilmesi sonucu Ahmet Yelkenci'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi yaralanmıştı. Kamyonda sıkışan Ahmet Yelkenci, aylar süren tedavi ve geçirdiği 7 ameliyat sonrasında yeniden ayağa kalkmayı başardı.
Sol kalçası bulunmamasına rağmen yürüyebilen Ahmet Yelkenci'nin  30 yıldır askeri yetkililer haricinde kapısı çalınmadı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez, Spor Uzmanı Barış Özdemir, Gençlik Merkezi Liderleri İpek Kayahan, Hikmet Sinan, Gazi Yelkenci'nin kapısını çalarak, Gaziler Günü'nü kutladı. Yelkenci kendisini ilk kez sivil yetkililerin ziyaret ettiğini belirterek, Müdür Üzülmez ve ekibine teşekkür etti.
Bayramlarda ve özel günlerde askeri yetkililerinin de kendisini yalnız bırakmadığını belirten Yelkenci, terör gazisi ve askeri görevde gazi olanlar arasında ayrım bulunduğunu söyleyerek, buruk olduğunu ifade etti. Yelkenci, Son dönemlerde unutulmamak daha güzel oluyor. Bize gurur veriyor. Gazilerde çok ayrım var. Bu ayrım, içimizi burkuyor. Bu ayrımın kalkması lazım.
Ben de sonuçta sınır güvenliğine erzak getirdim.  Askeri görevim kendi menfaatime değil. Terörle mücadele olsa, iş hakkı, konut kredisi haklarım doğacaktı. Görevde olduğu için bu haklar verilmiyor. Buradan burukluğum var. Burada ayrım yapması, bizi burkan yönleri oluyor diye konuştu.
Üzülmez ve ekibi Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ramazan Çakal'ı ve gazileri de ziyaret ederek, gaziler gününü kutladı. Çiçek veren Müdür Üzülmez'e Gaziler Derneği Başkanı Ramazan Çakal tarafından flama verildi. Başkan Çakal ise Müdür Üzülmez'e yer sorunundan yakındı. Çakal, yer için Belediye Başkanı Muharrem Özdemir ile görüşeceklerini ifade etti.