Zonguldak'ta, 30 yıldır kazı-kazan bileti satan biletçi, müşterisi tarafından dolandırıldı. Kentin en işlek caddelerinden Gazipaşa'da 30 yıldır kazı-kazan bileti satan Türkiye Taşkömürü Kurumu emeklisi Osman Ünal(81), bir müşterisi tarafından dolandırıldığını iddia etti.

 

30 yıldır ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirten Ünal, "Ben tezgahı topluyordum, o şahıs geldi, 7 tane bilet aldı. Bir de yarım bilet aldı buradan. Onun parasını da verdi. 'Vay Osman abi, bana 5 bin TL çıktı' dedi. Ben bilete baktım, 'bunu cebine koy, bende para yok bunu ödeyemem.' dedim. Pazartesi günü nüfus cüzdanıyla beraber gel, ben sana yardımcı olurum dedim. Gitti ve 1,5 saat sonra köprüde karşıma çıktı. Param yok diye yalvardı-yakardı, bin TL para verdim. Bileti de bana verdi, "ben pazartesi gelirim, üstünü de beraber çekeriz." dedi. Kendisi gelmeyince bankadan baktık ki biletler birbiriyle alakalı değil. Biletin numara yazan yerine başka numara yapıştırılmış. Bu numara bilgisayarda tutmazsa ödeme yapmıyor. Bankadan soruşturunca bu olay ortaya çıktı. Zaten bir daha uğramadı. Ben de polise şikayetçi oldum. Toplam bin lira verdim, 30 yıldır bu işi yapıyorum ilk kez böyle bir olay başıma geldi." dedi.

Kendisine herkesin 'Biletçi Osman amca' diye hitap ettiğini ve tanıdığını anlatan Ünal, kendisini dolandıran şahsı simasını hatırladığını, bir an önce de yakalanıp cezasını çekmesini istediğini sözlerine ekledi.