Çaycuma Serdaroğlu köyünden bütün dünyaya 24 saat canlı yayın yapılıyor.
300 haneli köyün 4 ayrı noktasına, Serdaroğlu Köyü Muhtarlığı tarafından 1 yıl önce güvenlik kamerası yerleştirildi. Böylece Avrupa başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan gurbetçiler ile yolu bu köyden geçen öğretmen, imam ve bütün vatandaşların siteye girerek özlem gidermesi sağlanıyor. Serdaroğlu Köyü Muhtarı Seyfi Sefer, bütün gurbetçilere çağrı yaparak "Köyünü özleyen herkes internetten bakabilir. Bunu hem özlem gidermek hem de güvenliğimiz için yapıyoruz. Köyümüze sahip çıkalım." diyor.
Muhtar Sefer, yaptığı açıklamada, "Biz köy meydanımızdaki insanları, yabancıları, geçen arabaları, yurt içi ve yurt dışındaki gurbetçilerimize izlettiriyoruz. Köy meydanımız, sosyal alan olarak kullanacağımız şadırvan ve çevresi ile köye giriş, çıkış noktalarımızı, internet üzerinden 24 saat yayın yapıyoruz. Başta Almanya olmak üzere ekmek parası kazanmak için dünyanın çeşitli ülkelerine giden ve köyünü özleyen gurbetçi ailelerimiz bize başvurduğunda IP numarası veriyoruz. Köyümüzün sitesine girerek IP numarasıyla binlerce kilometre uzakta da olsalar, köy ortamını, meydandan geçen yakınlarını istediklerini zaman seyredebiliyorlar. Bizi internetin olduğu her yerden izleyebilirler." diye konuştu.

"HEM ÖZLEM GİDERME HEM DE
GÜVENLİK İÇİN"
Bu sistem sayesinde köyün güvenliğini de sağladıklarını anlatan Muhtar Seyfi Sefer, "Buradan kaç araba geçerse geçsin, saati de önemli değil, geriye dönük 24 saat bakabiliyoruz. Güvenlik açısından çok etkili oluyor. İnsanlar 10 defa düşünüp bir defa hata yapmak zorundalar. Bu hem hasret gidermek hem de kendi güvenliğimiz için çok önemli. Çok güzel bir şey. Bunu diğer köylere de tavsiye ediyoruz. Kendi güvenliğimiz için yabancıların girişi - çıkışı, köyümüze kim gelmiş kim gitmiş görebiliyoruz. İstediğimiz anda istediğimiz bilgiyi kolaylıkla alabiliyoruz. Mesela burada 15 gün önce bir olay olsa, tarihini yazıp hemen olayı görebiliyoruz." şeklinde konuştu.

"YURT DIŞINDAKİLERLE
3 BİN İNSANIMIZ VAR"
Köy nüfusunun yurt dışında yaşayanlarla birlikte 3 bini bulduğunu ifade eden Sefer, şu bilgiyi veriyor: En çok Almanya'da insanımız yaşıyor. Ayrıca Serdaroğlu dediğinizde bütün ülkelerde ve Türkiye'nin bir çok yerinde insanımız var. Vatan hasretidir bu. Gurbete giden dostlarımız bir defa hasret gideriyorlar. Şu an bizim çevre mahallelerimizle birlikte bin civarında nüfusumuz var ama dışarıdakilerle birlikte 3 bini bulur. Türkiye'nin ya da dünyanın neresinden olursa olsun hasret gideriyorlar. Örneğin sabahleyin kahveye kim gitmiş. Kahvehanenin önüne kim çıkmış bunu görebiliyor. Ta Almanya'dan Avrupa'dan, Amerika'dan birisi açacak Serdaroğlu köyünde, kahvenin önünde kim onu görecek, bu güzel bir şey

"CENAZELERİ DE
NAKLEN GÖREBİLİYORLAR"
Muhtar Sefer, gurbette olup da cenazeye yetişme imkanı bulamayan gurbetçilerin güvenlik kamerası sayesinde cenazeleri de naklen izleyebildiklerini kaydetti. Bu vesileyle gurbetteki bütün dostların muhtarlıklarını aramasını isteyen Sefer, "Özellikle herkese selam gönderiyorum. Bize ulaşmalarını istiyorum. Köyümüzle ilgili yeni bir site daha açacağız, bu sitelerden IP numaralarını bizden temin ederek köyümüze girsinler. Yeni siteyle beraber daha çabuk ulaşabileceğiz, köyümüzdeki cenazelerimizi ya da önemli duyuruları onlara daha hızlı aktarabileceğiz. Sadece gurbetçilerimiz değil; öğretmen, imam, her hangi bir insan hiç fark etmez, Serdaroğlu köyünden kim su içtiyse hemen bize ulaşmalarını istiyoruz. İnsanların köyünü izlemesi güzel bir şey. Köyünü tanımayan insan var. Bunların oturduğu yerden köyünü görmesi çok önemli." diye konuşuyor.
Köy tüzel kişiliğine ait 1 dönümlük araziye şadırvan, oturma alanları, spor aletleri ve çocuk parkı yaptırarak insanları bir araya toplayacaklarını sözlerine ekledi.