Kdz.Ereğli'de etkili olan sağanak yağışın ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentte dün sabah etkili olan sağanak yağış sonrası bazı ev ve işyerlerinde ciddi hasarlar meydana geldiğini söyledi.

KIŞLA SANAYİ SİTESİ NORMALE DÖNÜYOR

Metrekareye 132 kilogram yağış düştüğü ilçe genelinde yaraların sarılması için devletin ve belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiğini anlatan Posbıyık, şu ifadelere yer verdi: "Büyük bir felaket atlatan ilçemizde selin izleri siliniyor. Müdürlüklerimizin oluşturduğu 300 kişilik ekip, sel felaketinin yoğun yaşandığı Kışla Sanayi Sitesi'nde çalışmalarına devam ediyor. Cadde ve sokaklar ile su baskınlarının yaşandığı işyerleri yıkanıyor, çekilen sular sonrası oluşan çamur kütleleri kaldırılıyor"

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ereğli Belediyesi ekiplerinin su baskınlarının yaşandığı ev ve işyerlerinde hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

GÜLÜÇ'DE EV TAHLİYE EDİLDİ

Ereğli ilçe genelinde sağanak yağış sonrası bazı bölgelerde heyelanlar meydana gelirken Gülüç Beldesi'nde iki binada kalan 17 kişi heyelan riski nedeniyle güvenli alanlara tahliye edildi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)