Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 1714 yılında kurulduğu kabul edilen İtfaiye Teşkilatının 303. Kuruluş yıldönümü ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı…

Ulupınar’ın mesajı şöyle:

“1714 yılında Tulumbacılar adıyla kurulan alevlerle savaşan kötü gün dostu İtfaiye Teşkilatımızın İtfaiye Haftasını canı gönülden tebrik ediyorum.

İtfaiyecilik hayat kurtarmak, mal kurtarmak ve çevreyi korumak gibi üç temel amaçla özdeşleşmiştir.

İtfaiyecilerimiz, yangın söndürmek ve insan hayatını kurtarmak başta olmak üzere, kazalara müdahalede, sel, deprem gibi doğal afetlerde kurtarma çalışması gerektiren olaylarda üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirerek toplumun huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden hizmet vermektedirler

Bizlere düşen görev de canlarını hiçe sayarak ailemizi, çocuklarımızı her türlü tehlikeden korumaya çalışan itfaiyecilerimize yardımcı olmaktır. Yangınların, kazaların oluşmasındaki etkenler hususunda çevremizi bilinçlendirmeli, uyarılarda bulunmalı bunların gerçekleşmemesi için çalışmalıyız.

Yedi gün yirmi dört saat mesai mefhumu gütmeden görev yapan ve bu görevleri sırasında yaralanan ve hatta maalesef zaman zaman hayatlarını kaybederek görev şehidi olan fedakar ve cefakar İtfaiyecilerimizin bir kez daha İtfaiyeciler Haftasını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.