2018-2019 Eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde karne dağıtım töreni gerçekleştirildi. 
Kepez İlkokulu’nda iki ayrı şubede Karne Dağıtım tören programında konuşan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, tatilin iyi değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu. Çocukların fiziksel gelişmeleri için bol bol güneşte gezmelere gerektiğini de söyleyen Çorumluoğlu, şunları kaydetti:


“Bir gün uzun bir zamandır. Bunun 9 saatini uyuyacaksınız, annenize, babanıza yardım edeceksiniz. Bunun haricinde biraz televizyon seyredebilirsiniz. Sokakta bol bol oynayın. Annelerinize söylüyorum, çocuklar üstünü kirletti diye kızmak yok. Dışarıda bol bol oynasınlar. Ufak tefek, cep telefonu, bilgisayara da bakabilirsiniz ama bol bol kitap okuyacaksınız.  Annenizle babanızla bol bol vakit geçireceksiniz. Tatili hak ettiniz. Sizlere iyi tatiller diliyorum, güzel bir tatil diliyorum.  Dışarıda gezin, çünkü siz büyüme çağındasınız, ne kadar çok güneş alırsanız, kemikleriniz o kadar sağlam olur, büyümeniz o kadar sağlıklı, o kadar güzel olur. Size iyi tatiller diliyorum.”


Daha sonra Çorumluoğlu, beraberindeki protokol ve basın mensupları öğrencilere takdim etti.
Çorumluoğlu, törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Milli Eğitim şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veliler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.