Alaplı Hacı Hasan köyünde yaşayan 56 yaşındaki Fatma Karacan, 32 yıldır felçli oğluna bakıyor.  32 yaşındaki oğlu Mustafa Karacan'ın 3 yaşında menenjit hastalığı nedeniyle ellerinin ve ayaklarının tutmadığını belirten anne Fatma Karacan, oğluna gözü gibi baktığını söyledi.  
Oğullarının yüzde 92 engelli raporu bulunmasına karşın bakım maaşının bağlanmadığını belirten anne Karacan, şöyle konuştu: "32 yıldır oğluma bakıyorum, bir an olsun yanından ayrılmadım. Tarlaya, bağa, bahçeye gidemiyorum, komşuya gidemiyorum, bakkalda işim olduğunda gidemiyorum. Yalnız bırakamıyorum, bırakacak kimse de yok, eşimin emekli maaşı çok az, diğer oğlum ise evli bir çocuklu, işsiz."
Kimseye muhtaç olmadan oğluna bakmaya çalıştığını belirten Fatma Karacan, şunları söyledi: "Oğlum, ellerini kullanamıyor tüm ihtiyaçlarını ben gideriyorum, oğlum bakım maaşını kendine bir güvence olarak kabul ediyor. Söz konusu bakım maaşına ret gelince oğlum şok oldu. Buradan yetkililere sesleniyorum, yüzde 92 sakat raporlu bir hastaya nasıl bakım maaşı ret gelir anlamış değiliz. Eşim emekli maaşıyla 6 nüfusa bakmakla mükellef, emekliliği nedeniyle hiç bir yardımdan faydalanamıyor. Oğluma bakım maaşı için yaptığımız müracaatta yüzde 92 engelli raporu olmasına rağmen bakım maaşı bağlanmadı. Bu duruma hem biz, hem de oğlum Mustafa çok üzülüyor sürekli ağlıyor"
Mustafa Karacan'ın babası Yaşar Karacan da, 32 yaşındaki oğlu Mustafa'nın 3 yaşındayken rahatsızlandığını, doktora gittiklerini doktorun ilaç vererek eve gönderdiğini söyledi. Oğlu için uzun süre doktora gittiğini ancak bir teşhis konulamadığını daha sonra oğullarının tedavi olma şansının olmadığını öğrenince şok geçirdiklerini belirten  Yaşar Karacan, oğlu Mustafa'nın 3 yaşından bu yana yatalak olması nedeniyle hiçbir yere çıkamadıklarını belirtti. Bir yakını vefat ettiğinde cenazeye gitme mecburiyeti olduğunda sağ olsun köy imamının oğluna baktığını anlatan Karacan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz zor şartlarda oğlumuza bakmaya çalışıyoruz. Bakacağız, oğlumuz bakım maaşını bir güvence olarak görüyor, bakım maaşını çok kafasına takıyor, yeri geldiğinde sürekli ağlıyor, buradan yetkililere sesleniyoruz, sizlerde bir anne babasınız, kendinizi bizim yerimize koyunuz. Ben bu konuda çocuğuma bakım maaşı bağlanması hususunda yardım talep ediyorum."