Zonguldak'ta rahatsızlığı bulunan bir genç, solunumu ve kalbi durunca hastaneye kaldırıldı. Doktorların çabası ile yaşama döndürülen genç 34 gün cihaza bağlı yaşadıktan sonra Ankara'ya nakledildi.  
Çaycuma ilçesinde ikamet eden 21 yaşındaki Koray Kuzu isimli gencin boğazlarında üst solunum yollarına bağlı apseoluştu. Hastalığın ilerlemesi ile rahatsızlanan Kuzu, Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalbi duran Koray Kuzu, doktorların müdahalesi ile hayata döndürüldü. Hastanedeki tedavilerinin ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Koray Kuzu, 34 gün boyunca cihaza bağlı yaşadı. Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bilinci kapalı olarak tedavisi süren Koray Kuzu'nun ailesi, oğullarının Ankara'ya nakledilmesini istedi.  
Ankara'dan yola çıkan Sağlık Bakanlığı'na bağlı 112 helikopter, 40 dakikada Zonguldak'a vardı. Kemal Köksal Şehir Stadı'na inen helikopter, Koray Kuzu'yu alarak Ankara'ya hareket etti. Helikopter İbni Sina Hastanesi'ne gitmek üzere Zonguldak'tan ayrıldı.