Alaplı'da yaşayan N.K, 2011'de evlendiği eşi E.K'ya şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı. Mahkeme, oğlu Buğra K'nın velayetini dava sonuçlanıncaya kadar anneye verdi. Eşi tarafından icra yoluyla çoğunu ayda iki kez ve dini bayramlarda görebilen baba, en son Kurban Bayramı'nda evden aldığı Buğra'yı geri getirmedi. Anne N.K, 35 göremediği oğlunun bulunması için çabalıyor. 

Anne N.K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin, oğlunu Kurban Bayramı'nda 2 günlüğüne aldığını ancak o günden beri oğluma ulaşamadığını ileri sürerek, "Çocuğum astım hastası olduğunu için solunum cihazı kullanmak zorunda. Okulundan devamsızlık kağıdı geldi. Bir aydır oğlumu arıyorum. Hayatından endişe etmeye başladım. Bu olayların ardından karakola ve savcılığa giderek eşinden şikayetçi oldum." diye konuştu. 

N.K. bu yılın başlarında boşanma davası açtığını belirterek, şunları kaydetti:

"Devletin verdiği tüm kanunları uyguladım ama karşı taraf bu kanunları uygulamadı. Yaklaşık 35 gündür oğlumu arıyorum. Evlerine gittim bulamadım. Okulundan devamsızlık kağıdı geldi. Devletimizden yardım bekliyorum."

 

(AA)