WBF-Türkiye 2012 Ulusal Tavla Turu`nun 5. Etabı Karadeniz Ereğli'de yapılacak. 25 Ağustos Cumartesi günü başlayacak ve iki gün sürecek olan turnuvaya, Türkiye'nin en önemli tavla ustalarının yanı sıra ilçe ve bölgeden yaklaşık yetmiş tavla severin katılacağı bildirildi.

WBF-Türkiye Organizasyonu`nun ana faaliyet bölgelerinden biri olan Karadeniz Ereğli`de yılda bir defa tertiplenen bölge şampiyonalarının yedincisi ve 2012 itibarıyla yürütüm ve ödüllendirme modellerinde yapılan kapsamlı revizyon ile yeni ismiyle başlangıç verilen Ulusal Tavla Turu`nun 5. etabı WBF-Türkiye VII. Karadeniz Ereğli Tavla Şampiyonası için geri sayım başladı.

25-26 Ağustos 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan ve WBF-Türkiye 2012 Karadeniz Ereğli Bölge Şampiyonluğu unvanının sahibini bulacağı şampiyona, WBF-Türkiye patentli Modern Takipli Çift Eliminasyon Stili Ana Aktivite yanında Geleneksel, Danışman Çiftler, Havuz, Ekstra Kazanç, Bayanlar Özel, Jackpot, 1-Puan ve tüm UTT 2012 etaplarının kurumsal ev sahibi olan Elit Tavla Spor Kulübü Derneği üyelerine özel Elit Kupa yan aksiyonlarıyla zenginleştirilecek. 18 yaşını doldurmuş tüm tavla severlerin davetli olduğu organizasyonun sınırlı kontenjana sahip ana aktivitesind,e WBF-Türkiye destekçi üyelerinin katılım öncelikleri olacak.

İlki 2005 yılında yapılan Karadeniz Ereğli Bölge Şampiyonası ile ilçemiz bir önemli organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Turnuva için Dünya Tavla Federasyonu'nun Türkiye Distribütörü Arda Fındıkoğlu'nun yanı sıra, ülkenin en önemli 35 tavla ustası da Karadeniz Ereğli'deki bu önemli buluşmaya katılacak.
Karadeniz Ereğli, her yıl gerçekleştirilen ve aralarında İstanbul, Ankara ve Bursa gibi önemli kentlerin de yer aldığı bu turnuvaya 7 yıldır ev sahipliği yapan tek ilçe özelliğini de elinde bulunduruyor.
2012 Ulusal Tavla Turu`nun 5. Etabı'nın açılışı 25 Ağustos Cumartesi günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek ve açılışa Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da katılacak. Turnuva Romantique'te yapılacak.