1983 Yılında yaşanan Sel felaketinden ders almayan yetkililere seslenen Asma Mahallesi Sakinleri derenin içinde yetişen bitkilerin odunlaştığını ve dere yatağını doldurduğunu ifade ederek Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) göreve çağırıyorlar.

Asma Mahallesinin ve Zonguldak’ın kaderine terk edildiğini ve Dünyanın en büyük köyü haline geldiğini ifade eden vatandaşlar 1983 yılında yaşanan sel felaketinden ders çıkartılmadığını kaydederek şunları söylüyorlar “ 1983 yılında Zonguldak büyük sel felaketi yaşadı. Selin sebebi yine Asma deresinin tıkanmasından kaynaklanmış ve dere yatağının taşması sonucunda Zonguldak büyük zarar görmüştü.



Şimdi ise Asma Deresi yatağında oluşan bitkiler odunlaşmaya başladı ve dere yatağını tıkamış durumda. Bölgemiz Çok yağış alan bir yer. Kış mevsimine de girdik  12 yıl önce Şehir merkezin başlanılarak Asma mahallesine kadar temizlenen dere yatağı tekrar kaderini terk edilmiştir. Devlet Su İşleri ve Karayolları yetkililerine sesleniyoruz. Şehrimizde 1983 yılında yaşanan sel felaketinin tekrarlanmaması için Dere yatağının bir an önce temizlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde sorumlular bunun vebalinin altından kalkamazlar “