Devrek Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve civardaki bazı evlerin kanalizasyon altyapısının olmadığını ve bu nedenle atıkların Çomaklar Deresi'ne aktığını söyleyen Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, sorunun giderilmesi için belediye ekiplerine talimat verdi. Geçtiğimiz günlerde başlatılan çalışmalar kısa bir sürede tamamlanarak sorun giderilmiş oldu.
Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Semerci, kanalizasyon altyapısı için ilçe genelinde çok büyük yatırımlar yapıldığını belirterek konuyla ilgili bilgiler verdi.
VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK
Bazı mahalle sakinleri tarafından da konuyla ilgili şikâyet aldığını söyleyen Başkan Semerci, Bu okulumuz açılalı 35 sene oldu. Kanalizasyonu da yıllardır Çomaklar Deresi'ne akıyordu. Bu deremizi pislikten ve çöpten arındırarak görsel bir mekâna dönüştürmek ve ilçemize kazandırmak için peyzaj çalışması başlattık.  Aynı zamanda, Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin dereye akan kanalizasyonunu şehir şebekesine bağlama çalışmasını başlattık. Bu okulumuzun kanalizasyon ve atık suları, derenin karşısında bulunan merkezi sisteme bağlandı. Bu sorunla alakalı gelen taleplere çözüm sözü vermiştik. Verdiğimiz sözleri tutmuş olduk.  Sağlık açısından da son derece önemli olan kanalizasyon konusuna büyük önem veriyoruz. Atıkların dere akmasını önlemek için oldukça önemli çalışmalarımız oldu. İsmetpaşa Mahallesi Çay Mevkii (Hışıroğlu) tarafında da bu yönde çalışma yürütüyoruz. Bir iki güne tamamlanacak. Böylece ilçemizde kanalizasyon sorunu kalmadı dedi.
Dereye akan atıkların ağır bir kokuya neden olduğunu belirten mahalle sakini Ali Gülseven ise, görüşlerini şu şekilde aktardı:
Bu sorun yıllardır devam ediyordu. Atıkların dereye döküldüğü civarda ağır bir koku oluşuyor, bu nedenle burnumuzu kapatarak geçiyorduk. Başkanımıza konuyu aktardığımızda bize söz vermişti. Kısa bir sürede sözünü tuttuğu için kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu sorun giderilmemiş olsaydı, Çomaklar Deresi'ne yaptığı peyzaj çalışması çok büyük anlam taşımazdı. Kanalizasyon sorunu giderildi. Dere, kokudan ve pislikten arındırıldı. Etrafı güzelleştirildi. Mahalle sakinleri olarak Başkanımıza teşekkür ziyaretine gideceğiz. Bütün bu çalışmalar için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.
BULAZAR'DAN TEŞEKKÜR
Uzun yıllar Devrek Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nde Müdürlük görevinde bulunan ve şu an Zonguldak Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürü olan Hayri Bulazar, Başkan Semerci'yi telefonla arayarak, teşekkür etti.
İlçede kanalizasyon kalmayacak şekilde çalıştıklarını ve başarılı olduklarını ifade eden Başkan Semerci Eğitim kurumları için elimizden gelenin daha fazlasını yapıyoruz dedi.