Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında Çaycuma'da yaşları 18-40 arasında olan 36 genç çiftçiye 180 hibe düve dağıtımı için tören düzenlendi. Açılış törenine Zonguldak Ak Parti Millet Vekilleri; Polat TÜRKMEN, Ahmet ÇOLAKOĞLU ve Hamdi UÇAR, Çaycuma Kaymakamı Serkan KEÇELİ, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent KANTARCI, Tarım ve Orman İl Müdürümüz Cemalettin ÇATAKLI, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Coşkun ULUTAŞ, Ak Parti İl Başkanı Zeki TOSUN, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani DOĞANCI İle çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üreticilerimiz katıldı.

Tarım ve Orman Zonguldak İl Müdürü Cemalettin ÇATAKLI bu yıl tarım da altın yılı yaşadıklarını belirterek; "Geçen yıl bize 1 milyon 800 bin lira valiliğimiz bütçe ayırmıştı. Bu bütçe ile yem bitkisi projesi yaptık. Manda projemizi ve süs bitkisi projemizi gerçekleştirdik. Fındık ve ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Genç çifti projemizde bu yıl 6 milyon 900 bin liralık hibe verdik. Çiftçilerimizin 3 yıl boyunca hayvanları satmayacaklar, hastalık olursa bize haber verecekler" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet ÇOLAKOĞLU yaptığı konuşmasında "Tarım ve hayvancılık ülkemizin gelişmesi ve büyümesi için çok önemli. Bu konuda hep beraber özverili bir şekilde davranmak gerekiyor. Artık üretmenin önemini Çaycuma anlamıştır. Hükümetimiz çiftçimize büyük destek veriyor. Her işte olduğu gibi çiftçiliğinde zorluğu vardır. Ama her zorluğun arkasında bir refah ve zenginleşme vardır. Bizler devletimizin bize desteği en iyi şekilde kullanalım" dedi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan KEÇELİ yaptığı konuşmasında "Gıda insanoğlunun en temel ürünü olduğunu ifade ederek; "Geçmişten beri zaten tarım toplumu idik. Tarımda üreten çalışan bir insan ve millet yapısına sahibiz. Kaymakam olarak ilçeye katkım ne kadar değerli ise aslında üreten çiftçilerimizin katkısı en az bizim kadardır. Onlar çalıştıkça hem ekonomiye, hem olumlu havaya katkıda bulunuyorlar. Tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktan gocunmayın. Tulum giyip para kazanınca takım elbise giyerek en iyi arabalara binebilirsiniz. İnsanlarımız bunu yapmaktan gocunmasın. Genç nesil bunu unutmaya başlamıştı. Ama bu proje sayesinde çiftçilik ile tanışacaklar" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kura çekimi ve hibe düve dağıtımı yapılarak tören sona erdi.