Ereğli İlçesindeki Üstün Bilardo Spor Salonu’nda, düzenlenen “Özel 3 Bant Bilardo Turnuvası”nde, usta ıstakalar Emrullah Başeğmez ile Salih Tekelli (Akçakoca-Düzce) birinciliği paylaştı.
Hafta sonu (Pazar) Müftü Mahallesi Cumartesi (Köylü) Pazarı mevkisindeki Salonun, Ereğli’nin yan ısıra, Zonguldak, Düzce, Sakarya ve ilçelerinden 36 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen turnuva, ikili eşleşme ve ‘nakavt’ olarak isimlendirilen eleme sistemi ile yapıldı.
36 sporcudan 32’si 4 masada, 30 sayı çekme ve 45 ıstaka vuruşu sınırlaması ile oynadığı karşılaşmalarda rakiplerine üstünlük sağlayan sporcular bir üst tura yükseldi. 

Rakiplerini eleyerek bir üst tura yükselen 8 sporcuya, bu yıl Türkiye Bilardo Federasonunca düzenlenen Türkiye şampiyonası 1. Etap müsabakalarında 1200 sporcu arasında finale yükselerek 2. olan Emrullah Başeğmez ile birlikte Türkiye genel klasman sıralamasında bölgede üst derecede bulunan sporculardan Salih Tekelli, Boray Yayalar ve Serdar Berber’in (Zonguldak) “Fiks’ olarak eklenmesiyle, toplam 12 sporcu ıstaka ortalamalarına göre eşleştiler.
Bu sporculardan Başeğmez, Tekelli, Yayalar ile Emrecan Uslu, adını yarı finale yazdıran isimler oldu.
Yarı finalde ise Uslu’yu yenen Başeğmez ve Yayalar’a karşı üstünlük sağlayan Tekelli finalist oldular.
Bir günlük düzenlenen turnuvada, Covid-19 Pandemisi tedbirleri kapsamında, bir çok mekan gibi spor salonlarının da saat 24.00’de kapanacak olması nedeniyle final karşılaşması ise oynanamadı.
 Turnuva başından itibaren kalabalık seyirci ile oynanan karşılaşmaların tamamlanmasının ardından düzenlenen törende, dereceye giren sporculara turnuva komitesince belirlenen hediye çekleri ve Ereğli belediye Başkanı tarafından gönderilen ve içinde Osmanlı Çileği, fındık ve tanıtıcı broşürler bulunan hediye çantaları takdim edildi.
 

TEŞEKKÜR ETTİ
Turnuva sonunda konuşan Spor Salonu Sahibi Cüneyt Solukcu, öncelikle tüm katılan sporcular ise bilardo severlere teşekkür ederek, “Pandemi sonrası gerçekleştirdiğimiz turnuvamız oldukça güzel tamamlandı. Özellikle tedbirlere riayet edilmesinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcularımızı kutluyorum. Ayrıca, sporcularımıza hediye paketi gönderen Sayın Belediye Başkanı Posbıyık’a teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra sporcular birlikte hatıra fotoğrafları çektirdiler.