Zonguldak’ta ‘Emine Bakkal’ ve ‘Ana’ lakabıyla bilinen 6 çocuk, 10 torun sahibi Emine Doğan (64), 36 yıldır esnaflık yapıyor. Doğan’a yıllardır düzenli olarak vergi ödediği ve dürüst esnaflık yaptığı için Vergi Dairesi görevlilerince teşekkür mahiyetinde Nostaljik Radyo takdim edildi.  

 

 

Zonguldaklı Emine Doğan, Tepebaşı Mahallesi Ahmet Galatalı Sokak üzerinde açtığı bakkalda 36 yıldır esnaflık yapıyor. İlk yerleştiklerinde yolu bile olmayan mahallede bakkal açan Doğan, herkesin sevgisini kazanmış. Eşi işe gittiği için kendisi hem çocuklarıyla ilgilenmiş hem de bakkalcılığını başarıyla sürdürmüş. Mahallede herkes ona ‘Emine Bakkal’, ‘Emine Ana’, ‘Vali’ ve ‘Muhtar’ gibi isimlerle hitap ediyor. Mesleğini o kadar seviyor ki her gün sabah 06.30’da açıp 23.00’e kadar çalışıyor.

 

Mesleğini çok sevdiğini belirten Doğan, “36 senedir bu işi yapıyorum. Emine ana, Emine bakkal, vali, muhtar diyorlar. İsmimi söyleyen pek yok. Günde en az 10 kişi adres soruyor. Buraya ilk geldiğimizde çakal yolu vardı. Hiç ev yoktu. Tırpanla buraları açtık elimiz yara olurdu. Hane sayısı artınca bakkal açalım dedik. Eşim işe gittiği için bakkal işi bana kaldı. Hem 6 tane çocuğuma bakardım hem de bakkalcılık yapardım. Ama mesleğimi çok seviyorum. Sabah 06.30’dan gece 23.00’e kadar bakkaldayım. Allah sağlık verdiği müddetçe mesleğimi yapacağım” dedi.  

 

MALİYE’DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Maliye ekibinin ziyaretinden mutlu olan Doğan, “Resmi görevliler gelince önce korktum. Acaba bir suçum mu var dedim. Onlar teşekkür ettiler. Kaç senelik bakkal olduğumdan ve düzenli olarak vergilerimi ödediğimden dolayı teşekkür mahiyetinde nostaljik radyo verdiler. Ben de onlara evimdeki büyük salon çiçeğini hediye edeceğim.” diye konuştu.

 

BAKKALDAN ÇOK PİKNİK VE SOHBET MEKANI

Bakkalcılığın kadınlarla sohbet ve piknik yeri gibi eğlenceli geçtiğini ifade eden Doğan, şunları söylüyor: “Günümün büyük bölümü bakkalda geçiyor. Yemeğimizi de burada yiyoruz. Piknik yapar gibi çok güzel oluyor. Sadece namaza eve gidiyoruz. Mahalleli kadınlar geliyor sohbet ediyoruz. Bir bayanın bakkalcılık yapması çok güzel bir şey. Onlara da tavsiye ediyorum.”