Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Karadon Müessesi Kilimli İşletmesinde -160/-360 1. Ocak Kurul damarında çalışmaları yerinde denetlediler.

Gündüz vardiyasında, geçtiğimiz günlerde yeni üretime hazır hale getirilen, kurul damarında yapılan inceleme gezisine; TTK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Şimşek, TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner, GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Karadon Müessese Müdür Yardımcısı Baki Ay, Kilimli İşletme Müdürü Yılmaz Ünlü, Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci, Şube Teşkilat Sekreteri Hamza Açıkgöz, GMİS Teknik Müdürü Nizamettin Tiryaki, Kilimli İşletmesi Emniyet Baş Mühendisi Vekili Hayrettin Köse ve 1. Ocak mühendisi Ferhat Kazas katıldılar. Ocak çıkışı bilgi veren İnan, Karadon Kilimli İşletmemizde -160/- 360  kotları arasında kurul damarında ayak hazırlığı çalışmalarını yakından inceledik. Yeni ayağımız üretime hazır hale getirilmiş durumda. Mühendisinden işçisine kadar tüm arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Gayemiz, TTK'da üretimi en üst seviyelere çıkartarak ülkemiz ihtiyacının büyük bölümünü bölgemizden sağlamaktır dedi.

Ocak gezisini değerlendiren GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş da, yeni ayağın üretime hazırlanması çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi. Alabaş, Bu çalışmalar da göstermektedir ki TTK, taşkömürü üretimini artırabilecek tek kurumdur. 160 yılı aşan üretim kültürü ve kurulu düzeniyle ülkemizin en az masrafla en üst verimi yakalayabilecek tek kurumdur. Bugün yapılan incelemelerde de görüldüğü gibi, TTK'daki işçi açıkları giderildiğinde, gerekli yatırımlar yapıldığında gerçekleşecek üretim artışı ile ülkemizin taşkömürü ihtiyacının büyük bölümü bölgemizden sağlanacaktır diye konuştu.