Çaycuma'da 1975 yılında bulaşıkçılık yaparak iş hayatına atılan 49 yaşındaki Hüseyin Gencer, bu gün iki katlı lokantası bulunmasına rağmen 37 yılda sadece 38 gün izin yaptı.
Bulaşıkçılıktan çıraklığa, kalfalığa ve ardından aşçı ustalığına yükselen Gencer, 9 sene sonra ise kendi lokantasını açmayı başardı. Kendi iş yerinde aşçı ustası olarak çalışmayı sürdüren Gencer, vatani görevini de aşçı olarak tamamladı. Sadece Hac görevi için 38 gün işine ara vermek zorunda kalan Hüseyin Gencer, 37 yıllık iş hayatı boyunca hiç izin kullanmadı. Gencer, "37 yıldır aralıksız çalışıyorum. Hiç izin yapmadım. Sadece 38 gün HAC için ara verdim. Askerlik görevimde de aşçılık yaptım dedi.
Şuanda 8 kişiyi istihdam eden Gencer Lokantası'nın sahibi Hüseyin Gencer, aile salonu ile birlikte yaklaşık 600 kişilik yemek çıkarıyor. Sulu yemek, döner ve kebap çeşitlerini müşterilerin hizmetine sunan Gencer, mevlit, Kur'an-ı Kerim, düğün ve sünnet gibi toplu organizasyonlar için de yemek çıkartıyor. Kendisinin ve yemeklerinin çok sevildiğini belirten Gencer, işin sırrını ise şöyle anlattı:
 Müşteri beni seviyor. Hem yemeklerimi seviyor. Yıllardır yemeklerimizde en kaliteli markayı kullandık. Ve hep aynı markayı kullanırım. Hayvanı kendim keserim, kasaptan et almam. Özellikle yaz dönemlerinde, sıcaklarda, yemeğin hafif olmasına dikkat ederiz. Zaten yemeklerimizde fazla yağ kullanmayız. Yemeklerimiz hem lezzetli hem hafif oluyor. Hizmetlerimizde temiz ve güler yüzlü olmayı çok önemsiyoruz.