İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena Stadı yakınında terör saldırısı meydana geldi. 38 Kişinin hayatını kaybettiği kalleş saldırıda Kdz.Ereğlili Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu ile Kozlulu polis memuru Hasan Bilgin de şehit düştü.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu.  Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil vatandaşımız, birinin ise kimliği henüz tespit edilemedi." dedi.


"13 kişi gözaltına alındı"

İçişleri Bakanı Soylu, saldırının hemen akabinde 10 kişinin, daha sonra da yapılan operasyonlar neticesinde 3 kişinin daha gözaltına alınarak, toplam 13 kişi gözaltına alındığını bildirdi.


"Hastanelerde toplam 155 vatandaşımız var"

Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız var. 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta ve 155 toplam hastanelerde şu anda tedavi gören, bu olayla karşı karşıya kalmış, sağlıkları için dua ettiğimiz vatandaşlarımız var."  


"Değerlendirmeler fail olarak PKK'yı işaret ediyor"

Soylu, yapılan değerlendirmelere çerçevesinde fail olarak PKK'nın işaret edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusunda ve nasıl yürütüldüğü konusundaki çerçeve, arkadaşlarımızda var ancak hem soruşturmanın yürütülmesi hem de operasyonun devamı açısından, bu konuda çok fazla değerlendirmede bulunmayacağız."


Alçak saldırıda İstanbul Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun şehit olduğu belirtildi.
Kdz.Ereğlili olan 2 çocuk babası Vefa Karakurdu'nun şehit haberi ailesine ulaştı. 



CENAZESİ
Karakurdu'nun cenazesi 12 Aralık 2016 Pazartesi günü Bozhane Camisinde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Kestaneci Mahallesi'nde toprağa verilecek. Şehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu, Kandillili eski Emniyet Müdürlerinden Erdal Karakurdu’nun oğlu. Bir diğer Zonguldaklı şehit polis memuru Hasan Bilgin'in cenazesi ise 12 Aralık 2016 Pazartesi günü Kozlu'da toprağa verilecek.





BEŞİKTAŞ SPOR KULÜBÜNDEN AÇIKLAMALAR...

Beşiktaş Kulübü yaptığı açıklamada ise "Vodafone Arena yakınında yaşanan bombalı saldırıda, Vodafone Arena'dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Kongre üyemiz Vefa Karakurdu'nun şehit olması kulübümüzü derinden üzdü.Hain saldırıda kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa dileriz" ifadelerine yer verdi.