Zonguldak, Bolu, Bartın ve Düzce'de kar nedeniyle 389 köy yolu ulaşıma kapandı. 

İl genelinde etkisini arttıran kar yüzünden merkezde 5, Kozlu'da 12, Kilimli'de 2, Devrek'te 70, Ereğli'de 40, Alaplı'da 35 ve Çaycuma'da 20 köye ulaşım sağlanamıyor. 

İl Özel İdaresine bağlı İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, 37 iş makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor. 

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştığını, yağışın yarın da devam edeceğini belirterek, buzlanma ve don riskinin yanı sıra çığ tehlikesine karşı dikkatli olunmasını istedi.

Düzce

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte 4 gündür etkili olan kar nedeniyle merkezde 38, Akçakoca'da 2, Cumayeri'nde 15, Çilimli'de 14, Gölyaka'da 12, Gümüşova'da 11, Kaynaşlı'da 4, Yığılca'da 24 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Açıklamada, İl Özel İdaresi ekiplerinin kapanan köy yollarını açmak için 23 iş makinesiyle çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bolu

Bolu'da ise merkezde 16, Gerede'de 30 ve Göynük'te 18 olmak üzere 64 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. 

Bartın

Bartın'da kar dolayısıyla 21 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, merkezde 8, ilçelerden Ulus'ta 12 ve Kurucaşile'de 1 olmak üzere 21 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. 

Açıklamada, Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi ekiplerinin 22 araç ve 22 ekiple sürdürdüğü yol açma çalışmalarında acil hasta, doğum, ölüm ve taşımalı eğitim gibi durumlara öncelik verildiği bildirildi.