Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Ergün, bazı basın yayın organlarında emekliye verdiği maaş zammı gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği çiçeğin eleştirildiğini belirterek, "O çiçeği, 3 katrilyonluk para karşılığında verdim. Karakterim ve kişiliğim olarak Meclis'te kim olursa olsun, nokta kadar menfaat için virgül gibi hiçbir yerde eğilmedim. Eğilen de namussuzoğlu namussuzdur" dedi.
Ergün, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında kentte fazla işçi çalıştıran, düzenli ve yüksek prim ödeyen kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlere şükran plaketi törenine katıldı.
Başbakan Erdoğan'a maaş zammı için çiçek verdiği gerekçesiyle eleştirilen Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı konuşmasında, şu anda temsil ettiği kuruluşun 700 bin üyesi ile gönüllü sivil toplum olarak Türkiye birincisi olduğunu vurguladı.  Türkiye'de 9 milyon 220 bin emekli olduğunu ifade eden Ergün, "Bazı basın yayın organlarında Sayın Başbakan'a verdiğim çiçek gündeme çok ağır oturdu. Ben yoldaki insana değil, Türkiye'nin Başbakanı'na çiçek verdim. O çiçek, 7 milyon 300 bin işçi emeklisi ile Bağ-Kur emeklisinin alacağı zammın üzerine olan 3 katrilyonluk para karşılığında verilmiş bir çiçektir. Sayın Başbakan'a yağ çekmek için, laf olsun diye verilmiş bir çiçek değildir. Karakterim ve kişiliğim olarak Meclis'te kim olursa olsun, nokta kadar menfaat için virgül gibi hiçbir yerde eğilmedim. Eğilen de namussuz oğlu namussuzdur" dedi. Başkan Ergün, medyayı çok meşgul eden sanki bütün emeklilerden aidat alıyormuş gibi haberlerin gerçeği yansıtmayan haberler olduğunu belirterek, "2010 yılında 653 bin 311 kişiden aidat aldık. Bunları açıklamayı kendime görev arz ettim" dedi.