Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Ereğli Temsilcisi Kerim Özdemir, çalışan işçi yoğunluğunun fazla olduğu Ereğli'de de 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nün kutlanması gerektiğini bildirdi.
Özdemir, düzenlediği basın toplantısında, dünya emekçilerinin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs'ı, KESK ve Eğitim Sen olarak bu yıl daha coşkulu biçimde kutlamayı planladıklarını belirtti. KESK, TÜRK-İŞ, DİSK, Hak-İş, Türk Kamu-Sen ve Memur-Sen sendikalarının, ülke genelinde birlikte kutlama yapacaklarını dile getiren Özdemir, şöyle dedi: "32 yıl süren bir mücadele sonunda emekçiler ilk kez 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacak. Herkesin gözü kulağı Taksim'de olacak. 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda yapılacak olması, ülkemiz emekçileri ve demokrasi güçleri açısından ayrı bir önem taşıyor. Demokrasi ve emek mücadelesi veren örgütler olarak Taksim'de ve ülkenin dört bir yanında alanlarda olacağız.
İşçi yoğunluğu açışından bakıldığında bölgenin en çok çalışanının olduğu yer Ereğli'de de 1 Mayıs'ın kutlanması gerekmektedir. Gelecek yıllarda burada kutlanması yönünde de çaba göstereceğiz.
Kutlamalar Taksim merkezli olacak ama bizler emeğin başkenti diye bilinen Zonguldak'ta kutlamaların mutlaka yapılması gerektiğini düşünerek; adalet, özgürlük, eşitlik, barış talebi ile ve güvencesizleştirmeye, yoksulluğa, zamlara karşı, halkın yaptığı demokratik bir anayasa için, TTK'nın da özelleştirilmesi anlamına gelen ÇATES'in satışına karşı, çocuklarımız ve eşlerimizle birlikte şenlik havası içinde coşkulu bir 1 Mayıs kutlamak için Zonguldak'ta olacağız. 
Emek ve emekçiden yana olan herkesi 1 Mayıs Cumartesi günü saat 14:00'te Madenci Anıtı önüne davet ediyoruz. Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs tüm emekçilere kutlu olsun."