Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki (SGK) promosyon gelirlerinin personele dağıtılmayan kısmının nerelere harcandığını sordu.
SGK'dan personele dağıtılmayan paraların dağıtılıp dağıtılmayacağını, anılan miktar kullanılmış ise, bu tutarın hangi harcamalar için kullanıldığı hususunda bilgi istediklerini söyleyen Bacıoğlu, "SGK'daki kayıp 1 milyon TL" hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in açıklama yapması gerektiğini kaydetti.
Türk Büro-Sen Şube Başkanı Bacıoğlu, yaptığı açıklamada, SGK çalışanlarının promosyon paralarında yapılan yolsuzluğun Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın vermiş olduğu önerge ile ayyuka çıktığını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in soru önergesine verdiği cevapta, 4 milyon 274 bin TL promosyon geliri elde edildiğini, bu tutarın 3 milyon 228 bin TL'sinin personele dağıtıldığını kalan bir milyon 46 TL'nin ise personele dağıtılmayarak kurum ihtiyaçları için harcandığını bildirdiğini dile getiren Bacıoğlu, "SGK'nın da dahil olduğu büro hizmet kolunda kurulduğu günden bu yana yetkili olan sendikamız Türk Büro-Sen, 9 Mart 2012 tarih ve 181 sayılı yazımız ile SGK'dan personele dağıtılmayan paraların dağıtılıp dağıtılmayacağını, anılan miktar kullanılmış ise, bu tutarın hangi harcamalar için kullanıldığı hususunda bilgi istemiştir.
Gelecek cevaba göre, sendikamız hukuki süreci başlatacaktır" şeklinde konuştu.

"BAKAN ÇELİK, KAYIP 1 MİLYON TL'NİN
NEREDE OLDUĞUNU AÇIKLAMALI"
Sendikalarının SGK'ya gönderdikleri yazının üzerinden 10 günü aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen, SGK'dan ve kurumun bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan hiçbir cevap gelmediğini ifade eden Bacıoğlu, "Öte yandan, Çalışma Bakanı Sayın Faruk Çelik'in basının gündeminden iki haftadır inmeyen, SGK'daki kayıp 1 milyon TL'ye dair hiçbir açıklaması bulunmamaktadır. Ortada dolaşan iddiaların vahameti ortadayken, yapılan yolsuzluğa ait faturalar manşetlerde yer alırken Çalışma Bakanlığı, 25 bin SGK çalışanın yenilen hakkına karşı üç maymunu oynuyor; 'görmedim-duymadım-bilmiyorum' diyerek, adeta olayı unutturmayı çalışıyor" dedi.
Başkan Bacıoğlu, SGK çalışanlarının hak ve menfaatlerini her zaman olduğu gibi korumaya devam edeceklerini ve kamuoyunda yer alan bu iddiaların peşini de asla bırakmayacaklarını bildirdi.