Cumhuriyet Halk partisi Zonguldak milletvekili adayları parti binasında seçim öncesi son basın toplantısını düzenlediler.

Toplantıya CHP Milletvekili ve milletvekili adayı Ali İhsan Köktürk, Erol Sarıal, Mehmet Haberal’ın kardeşi Ali Haberal, merkez ilçe Başkanı Tarık Coşkun ve partililer katıldı.

Açış konuşmasını yapan Merkez ilçe Başkanı Tarık Coşkun, seçim propaganda döneminin son noktasına gelindiği, seçim çalışmalarını başarılı geçirdiklerini ve yapılacak seçimlerin ülkeye ve Zonguldak’a hayır getirmesi temennisinde bulundu.

4.sıra milletvekili adayı Erol Sarıalda yaptığı konuşmasında TTK ve Maden işçilerine yer vererek şunları söyledi “ Maden işçilerinin Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Toplu sözleşmenin gelişmesi hakkında hiçbir kimsenin bir bilgisi yok. Hangi süreçte gidiyor, nasıl şekillenecek gibi bir açıklama yapılmıyor. Sözleşmeyi seçim sonuna sarkıttılar ki TTK yı kapatmak daha kolay olsun diye ama biz buna asla müsaade etmeyeceğiz. TTK ya yapılacak olan operasyonları engelleyeceğiz. Bu iktidar İşçiye, Memura, köylüye, esnafa büyük baskı yaptı. Seçim öncesi ortalıklarda görünmeyenler seçim yatırı için köylerde kesenin ağzını açtılar. Bu çalışmaları Gemicikleri satarak, kendi ceplerini açarak değil, Devletin kesesinden yapıyorlar.” Dedi

Ali İhsan Köktürk’de 12 Haziran seçiminin Bir karne günü olduğuna işaret ederek şöyle konuştu

“ Yaklaşık 50 günden beri seçim marotunu ile köy köy gezerek halkımızın nabzını tuttuk onların sıkıntılarını dertlerini paylaştık. Ve sonunda maratonun sonuna geldik.

12 Haziran seçimleri Bir karne günüdür. Kamu Kurumlarını kapatanların,  İl dışına çıkartanların, TTK yı kapatma noktasına getirenlerin, Filyos Vadisine çivi çakmayanların ve 9 yıllık iktidarları döneminde Zonguldak’ta 9 bin 500 esnafa kepenk kapattıranların karne günüdür.” Dedi.

Mehmet Haberal’ın kardeşi Ali Haberal’da yaptığı konuşmasında seçim süreci içerisinde verdikleri tüm sözleri yerine getireceklerini sözlerine ekledi.