Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, hükümetin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı'nın büyük sermaye gruplarına ve rant çevrelerine yönelik olduğunu belirterek, "Sinekten yağ çıkarmaya çalıştığınız 2010 yılı bütçesi ile ekonomik krizin suçlusu ilan ettiğiniz dar ve sabit gelirlileri yok etme niyetindesiniz. 2010 yılı bütçesi Türkiye Kamu-Sen tarafından kabul görülmüyor ve ret ediliyor" dedi.
Alemdar, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika başkanları ve yöneticileriyle TTK Memurlar Lokali'ne dün düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi;  "Yıllık bütçe tüm milletimize aittir ve siyasi iktidarların o yıl yapacağı her harcamayı, kamuoyuna bildirmek ve millete hesap vermek zorundadır. Bütçe içindeki harcamaların hangi alanlara yapılacağı hükümetlerin milletin beklentilerine paralel ekonomik tercihleri ile ilgilidir. TBMM'ye sunulan 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı üzerinde yaptığımız çalışma sonucu 2010 bütçesi; uluslararası, büyük sermaye gruplarının ve rant çevrelerinin istekleri doğrultusunda hazırlanan 2010 yılı bütçesinde de AKP, tercihlerini milleti yok sayarak eğitim, sağlık, yatırım ve personel harcamalarından yana kullanmak yerine bu giderleri kısmak yolunda kullandı. Dolayısıyla bu uygulamaların milletimize bir fayda getirmeyeceği ve kamu hizmetlerinin kalitesinin ve niteliğinin azalacağı aşikârdır. Bu yolla milletimizden alınan vergiler, rant çevrelerine, hortumculara pay edilecek, sermaye üzerindeki vergi yükü azaltılırken, başta kamu çalışanları ve dar gelirliler olmak üzere milletimizin üzerindeki yük artmaya devam edecektir. Bu şekilde; ekonomik krizin faturası da dar ve sabit gelirlilere çıkarılacak."
"Bu bütçede sermaye sahipleri, Dünya Ticaret Örgütü ve IMF var, ama memur, işçi, çiftçi, esnaf, emekli; kısacası dar ve sabit gelirliler yok. Eylül 2009 tarihine göre; 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı: 2.824 TL. Çalışan tek kişinin açlık sınırı: 1.087 TL.
Ortalama memur maaşı: 1.321 TL. Aylık gıda harcaması: 608 TL. Aylık kira harcaması: 601 TL. Gıda+kira harcaması toplamı: 1.209 TL. Ortalama maaştan geriye sadece 112 TL kalıyor. Memur eğitim, sağlık, ulaşım, haberleşme ve giyim gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için müracaat edeceği ilk kapı bankaların kredi kartı kapısıdır!"