Zonguldak Bayındırlık ve İskan Müdürü Kemal Memiş, 2010 yılında 87 yatırım yaptıklarını açıkladı.
Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Kemal Memiş, 2010 yılında yapılan çalışmaları aktarırken, 2011 yılındaki projeleri açıkladı. Çalışmaları sıralayan Memiş, 2010 yılında da denetimleri sürdürdüklerini belirtti. Beton firmalarını ani baskınlarla denetlediklerini vurgulayan Memiş, “Müdürlüğümüzün temel amacı kamu inşaatlarının kontrollüğünü yapmak ve binaları herhangi bir arızaya meydan vermeden yaptırmaktır. Bunların dışında 2010 yılı içinde kooperatifleri Sanayi Bakanlığı’ndan devralarak bunların işleyiş ve denetimlerini gerçekleştirmeye başladık. Yine Yapı-Denetim Şubesi oluşturduk. 2011 yılı başından itibaren ilimizde uygulanacak olan Yapı-Denetimi ile özel inşaatlarda denetim altına almış olacağız. Yine 2010 yılı içerisinde Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü altında bilhassa beton firmaların denetimini 2010 yılı boyunca sürdürülmüştür” dedi.
Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü bünyesinde bulunan laboratuarın fiziki şartlarını da iyileştirdiklerini aktaran Memiş, “Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan laboratuarın fiziki şartlarını iyileştirdik. Laboratuarımızda kamu inşaatlarının numuneleri devamlı kılınarak kontrol edilmekte aralıklarla beton firmalarından özel inşaatların beton numuneleri de ani baskınlarla denetlenmektedir. 2010 yılı içerisinde 87 adet yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımların 12 adeti yeni yapım, 75 adeti onarım inşaatlarıdır. Yeni yapım inşaatları Merkez bin kişilik öğrenci yurdu, Kdz. Ereğli bin kişilik spor salonu, Gökçeler İlköğretim Okulu,  Saltukova 16 derslik ilköğretim okulu, Devrek 200 kişilik öğrenci yurdu, Kilimli Anaokulu, Merkez İbrahim Fikri Anıl İlköğretim Okulu bitirilerek hizmete açıldı” diye konuştu.
Yapımı tamamlanan yatırımların yanı sıra devam eden inşaatların da olduğunu aktaran Memiş, şöyle dedi:
“Devam eden inşaatlarımız ise Kdz Ereğli İMK Anadolu Lisesi, Kilimli 100. Yıl 24 derslik İlköğretim Okulu, Merkez Vilayetler Birliği 200 kişilik öğrenci yurdu, Merkez Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu kaba inşaatı ile Karaman Amelebirliği 24 derslik İlköğretim Okulu  inşaatıdır. 2011 yılı içerisinde Alaplı’da Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı olarak 500 kişilik yurt inşaatı gerçekleştirilecektir.”