Kamu Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal ve beraberinde Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Güner'i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yapısında köklü değişiklikler yapılmasına yol açan 663 Sayılı Kanun Hükmünde kararnameye ilişkin sendikanın görüşlerini paylaştı. Ayrıca Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç da, yürütülmekte olan sağlık hizmetleri konusunda değerlendirmede bulunarak, 2006 yılında Zonguldak'ta yeni hastane binası yapımına Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından karar verilmesinin ardından 5 yıl geçtiğini hatırlatarak, yeni hastane binası konusunda somut adımlar atılması gerektiğini kaydetti. Kılıç, sağlık çalışanları olarak Zonguldak halkına yakışır yeni hastane binasında bir an önce hizmet vermeyi umut ettiklerini söyledi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Güner ise, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrah Uysal ve şube yöneticilerinin kendisine yapılan nazik ziyaretten memnun kaldığını ifade ederek, sendikaların ülkenin ve Zonguldak'ın gündemine dair konularda fikir üretmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Güner, yeni hastane binası konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Şehrin coğrafi yapısının planlanan hastane konusunda elverişli olmamasının gecikmeye yol açtığını belirten Güner, Zonguldak 2012 yılında hastane ve sağlık açısından önemli bir yıl olacaktır düşüncesindeyim.
Bizim için hastane yerinin vatandaşın rahat ulaşabileceği yer olmasıdır. Ayrıca, sağlık çalışanlarının haklarının korunması ve yeni haklar kazanması noktasında da hassas davranılıyor dedi.