Kızılay Zonguldak Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan yaptığı açıklamada, 2012 yılında çalışmaları değerlendirerek, 2012 yılı içerisinde vatandaşlardan alınan toplam kan bağışının 19 bin 719 olduğunu belirtti. Alan, 2011 yılını Zonguldak ve Bartın'da toplam 18 bin 401 ünite kan bağışı alarak tamamlamıştık. 2012 yılına girdiğimizde genel merkezimiz tarafından yıllık 2 bin ünite kan bağışı hedefiyle yola çıktık. 31 aralık 2012 tarihi itibariyle vatandaşlarımızdan aldığımız toplam bağış 19 bin 719 ünite olarak gerçekleşti. Bu rakama ulaşırken bir yıl içinde 428 ayrı ekip organizasyonu gerçekleştirdik. Çok az bir farkla 2 bin üniteye ulaşamadık ama yüzde 98,59'luk bir başarı oranıyla Zonguldak Kızılay kan merkezi tarihinde daha önce hiç ulaşılmamış bir rakama ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz.
Başta gönüllü kan bağışçılarımız olmak üzere emeği geçen herkese kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Zonguldak ve Bartın'da bulunan toplam 15 sağlık kuruluşunda tedavi gören ve kana ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardımcı olmak adına 25 personelim ve 6 aracımızla gayret gösteriyoruz. 2013 yılı itibariyle Bartın ili kan faaliyetlerini komşu ilimiz Karabük Kızılay kan merkezi yürütecek.
Bu sebeple geçen sene 2 bin olan yıllık hedefimiz Bartın ilinin ayrılması ile bu sene 18 bin 500 ünite olarak belirlendi. ümit ediyorum bu rakama da gönüllü kan bağışçılarımız sayesinde kolayca ulaşır ve insanımıza fayda sağlarız. Yıllık olarak belirlediğimiz hedef ilimiz çapında hastanelerimizde ihtiyaç duyulan kan ve kan ürünleri miktarı göz önüne alınarak belirleniyor. Geçtiğimiz yıl almış olduğumuz 19 bin 719 ünite bağıştan 18 bin 699 ünite ürünü ilimiz ve Bartın'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmışız. sadece ramazan ayı içerisinde sıkıntılarımız oldu, onun dışında 1-2 günlük dönemler dışında hastanelerimizin taleplerine en kısa sürede cevap vermeye çalıştık. Özellikle BEÜ rektörümüz sayın Mahmut Özer'e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. tüm öğretim görevlisi ve sevgili öğrencilerimizle Mart ayında gerçekleştirdiğimiz 1 günlük kampanyada 705 ünite kan bağışı toplayarak Türkiye rekoru kırarak tüm diğer üniversitelere örnek oldular.
2012 yılında üniversitemizden toplam 3264 ünite kan bağışı topladık. bu rakam da bizim için çok önemli çünkü gençlerimiz erken yaşta kan bağışı bilincine sahip olmaları ilimiz ve ülkemiz için mutluluk verici. İnşallah bu sene bu rakamı daha yukarılara tırmandıracağız.
bir vatandaşımızın bile kana ihtiyacı anında beklemeden en kısa sürede en sağlıklı kana ulaşması tek amacımız. Bu sebeple herkesin desteğine ihtiyacımız var. 2013 yılında tüm Zonguldaklı hemşerilerime sağlık ve mutluluklar diliyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm yöneticilerimize, Kızılay şubelerimize , çalışanlarıma ve tabi ki hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak kanını ihtiyaç sahipleriyle paylaşan kahraman bağışçılarımıza teşekkür ediyorum dedi.