Zonguldaklı İşadamı Yusuf Günay yaşanan ekonomik krizler nedeniyle üretimlerin düştüğünü belirtti

Zonguldaklı İşadamı Yusuf Günay, dünyada yaşanan ekonomik krizler sonucunda üretimlerin düştüğünü ve ham maddenin azaldığını belirterek, üritici firmaların 2013 yılında sıkıntı yaşayabileceğini ifade etti.
43 ülkeye radyatör ve havlupan, 8 ülkeye kazan ihracatı gerçekleştiren Emko Isıtma Sistemleri'nin de bağlı bulunduğu Arı Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, 2012 yılında ekonomik krizler nedeniyle dünya genelindeki üretimin düştüğünü ve hammaddenin azaldığını ifade etti. 2013 yılının bir önceki yıl kadar rahat olmayacağını vurgulayan Günay, 2012 yılı bizim yatırımlarımız açısından, pazarlamamız ve üretimlerimiz açısından dolu dolu geçti. 2013 yılının bu kadar rahat geçeceğine inanmıyorum. Ham madde ve dünyadaki üretimin düşmesine bağlı olarak, ham maddelerin de düşeceğine ve bu nedenle 2013 yılının ise biraz daha sıkıntılı geçeceğine inanıyorum. Merkez bankası da bunu önceden görerek faizleri, bu ve buna bağlı nedenlerden dolayı aşağı çektiğini düşünüyorum. Bu nedenle, 2013 yılında, 2012 yılında başladığımız yatırımları bitirmeyi planlıyoruz dedi. Gülay yatırımların tamamlanması halinde ise bölgede yaklaşık 150 kişinin istihdam edileceğini de sözlerine ekledi.
Emko Isı Sistemleri olarak yatırımlar hakkında bilgi veren Gülay, 10 milyon TL'lik havlupan fabrikası yatırımının tamamlanmasının ardından ise kombi ve klima üretmeye yönelik yatırımları düşündüklerini kaydetti. Günay, Bu yatırımlarımız, insanları hem ısıtmaya ve hem de soğutma yöneliktir. İnsanlar yaşadıkça devam edecektir. Güvenle devam ediyoruz işimize diye konuştu.

YATIRIMLAR FİLYOS VADİSİ'NDE
Filyos Vadi Projesinin er yada geç hayata geçiriliceğine inandığını da belirten Günay, Emko Isıtma Sistemleri yatırımlarının da bu bölgede bulunduğuna dikkat çekti. Günay, şöyle devam etti:
Filyos Vadisi'ndeki yatırımlar, er geç olacaktır. Sultan Abdülhamit Han zamanından beri düşünülmüş, konuşulmuş, bugüne kadar gelmiştir. Filyos Vadisi'nde seddelerin yapımı, bu hükümet döneminde başlanmıştır. Geç de olsa olacak. Ve Zonguldak'ın dışında Türkiye'ye büyük hizmetler ve menfaatler sağlayacak bir projedir. Bizim o bölgede yatırımlarımız var yine de devam edeceğiz.
Günay soru üzerine ise bölgedeki müteşebbis ruhlu insanlara da sahip çıkılması çağrısında bulundu. Bölgedeki yatırımcılara hak ettikleri değerin verilmediğini belirten Günay, Bizim ülkemizde de, hemen hemen dünyada da bu böyle. İnsanlar, kendi müteşebbis ruhlu insanlarına değer vermezler. Fakat başka illerden, yabancı ülkelerden birisi gelirse, dolandırıcı olarak da gelse çok büyük tavizler verirler dedi.
Günay, Zonguldak'ta yatırım yapmanın karlı bir iş olduğunu belirterek, tüm müteşebbislere çağrıda da bulundu.