Zonguldak Devlet Tiyatrosu Müdürü ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yalçın Arslan, 27 Mart Tiyatrolar Günü dolayısıyla, hafta sonu Devlet Tiyatroları'nın sahneleyeceği "Kahramanlar Öldü Mü?" oyununun ücretsiz olduğunu söyledi.
Arslan, Devlet Tiyatroları'na ilginin her geçen gün arttığını belirterek, "Zonguldak Devlet Tiyatrosu, açıldığı günden bu yana vatandaşların yoğun ilgisiyle karşı karşıya. Bundan dolayı oldukça mutluyuz. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Haftası kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu'nun oynayacağı 'Kahramanlar Öldü Mü?' adlı oyunun ücretsiz biletleri tamamen tükendi.
Bugüne kadar oyunları yaklaşık 10 bin kişi izledi. Geçen yıllarda kentimize tiyatro oyunları yok denilecek kadar az geliyordu.
Halkımız, bu tür faaliyetlere hasret kalmıştı. Zonguldak Devlet Tiyatroları'nın açılmasıyla birlikte bunu gideriyoruz. Her hafta vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği tiyatro oyunlarında biletler sivillere 5 lira, öğrencilere de 3 lira olarak satışa sunuluyor. Biletlerin ucuz olması hem halkımızı mutlu ediyor, hem de oyunlara ilgiyi daha da artırıyor" dedi.
Öte yandan Tiyatrolar Haftası kapsamındaki "Kahramanlar Öldü Mü?" adlı oyunun ücretsiz olarak sergileneceğini söyleyen Yalçın Arslan, Zonguldak halkının oyunlara büyük önem vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.