Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Belediyeyi Anonim bir şirket olarak görüyorum. Alaplı'da yaşayan 20 bin insanda bu şirketin hissedarıdır dedi.
Çimenoğlu, yaptığı açıklamada, norm kadro fazlalığında dolayı Emniyet, Milli Eğitim, 112 acil servis ve Kütüphaneye gidecek 29 işçi belirlendiğini kaydetti. Listeleri Valilikte oluşturulan komisyona teslim ettiklerini ifade eden Çimenoğlu, 29 Ekim'den sonra 29 işçi yeni yerlerinde iş başı yapacak dedi. 29 işçinin diğer kurumlara gitmesinin ardından Belediye 600 bin Lira kıdem tazminatı ödemekten kurtulacağını anlatan Çimenoğlu, Şu an Belediyeye 82 adet kadrolu işçi var. Devletin bize verdiği işçi sayısı 53 bu sayıya inmek için 29 arkadaşımız başka kurumlara gönderiyoruz. Listeleri hazırladık komisyona teslim ettik.29 Ekimden sonra 29 arkadaşımız kurumlarında çalışmaya başlayacaklar. Çalıştıkları kurumlarda maaş alamadım ikramiyeler ödenmiyor dertleri olmayacak. Bize dua edecekler. Belediye bu geçişin ardından 600 bin lira kıdem tazminatı ödemekten kurtulacak.
Bu belediye için önemli bir gelir olacak. Ben Belediyeyi her zaman anonim bir şirket olarak görüyorum. Alaplı'da yaşayan 20 bin insanda o şirketin hissedarları İlçemizde önümüzdeki günlerde önemli projeler hayata geçecek dedi.