Sağlık Bakanlığı'nın 13 Eylül 2010 tarihinde aile hekimliği uygulaması başlattığı Zonguldak'ta Merkez Mithatpaşa Aile Sağlığı Merkezi (ASM) hizmete girdi. Ticaret İşhanı birinci katta hizmete giren ASM'de Dr.Murat Koca, Dr.Çiğdem Biçgi, Dr.Ercan Özdemir ve Dr.Orhan Şahin'in yanı sıra 4 ebe ve 1 hizmetli personel görev alıyor. Önceki gün hizmete giren Mithatpaşa Aile Sağlığı Merkezi'nde iki gün içinde doktor başına yaklaşık olarak 50 hasta muayene edildi.
Mithatpaşa Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr.Murat Koca, 3 bin 500 nüfusa bir doktor düştüğünü belirterek şunları söyledi;
"MERKEZDE OLDUĞUMUZ İÇİN
DİĞERLERİNDEN YOĞUNUZ"
"Bu sistem geçiş döneminde olduğu için Türkiye genelinde şimdilik böyle, ama sistem oturdukça doktor sayısı artacak. Mithatpaşa Mahallesi 14 bin nüfusa sahip ve sağlık merkezimizde 4 hekim hizmet verecek. Biz merkezde olduğumuz için diğerlerinden biraz daha yoğunuz.
Biz sağlık merkezimize Mithatpaşa'dan gelenleri kayıtlarını yapıyoruz. Onun dışında yerlerden gelenlere nereye gitmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu bizim işlerimizi biraz artıracak gibi gösteriyor. 3 aylık geçiş döneminde doktor değiştiremiyorsunuz. Ama 3 ay sonra istediğiniz doktora gitme hakkınız var.
Hangi doktora gitmek istiyorsanız, dilekçe veriyorsunuz, o doktora kesin kayıt yaptırıp oradan hizmet almaya başlayabilirsiniz. Sonuçta vatandaşın doktor seçme şansı var. Bize kayıtlı olmayan hastalara yardımcı olmak amaçlı onlara da bakıyoruz." Dr.Murat Koca, yeni açılan Mithatpaşa Aile Sağlık Merkezi'nin içinde aşı, çocuk ve gebe takip odalarının bulunduğunu belirterek, sağlık merkezinde kan tahlili yapıldığını ve acil hastalara da müdahale edildiğini de sözlerine ekledi.