Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, aynı zamanda Karaelmas Küçük Sanayi Sitesi’nin başkanlığını da yürütüyor. Sanayi Sitesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Ercan Şehri, siteyi umduklarından kısa sürede doldurduklarını belirterek, Zonguldak’a yeni zanaatkarları getireceklerini açıkladı.
Şehri, açıklamasında şunları söyledi;
“BİRÇOK İNSANA BURADA
İSTİHDAM SAĞLADIK”
“Karaelmas Küçük Sanayi Sitesi’ni umduğumuzdan kısa zamanda doldurduk. Herkes kolay dolmayacağını söylüyordu. Ama şu anda yüzde 95 doluluğa eriştik. Sadece 6-7 dükkan boş, iyi zanaatkarlar var. Çorum’dan damperci geldi, döşemecimiz var. Ereğli’den tenteci ve defransiyelci geldi. Sanayinin ön kısmında 1500 metrekare dükkanlar vardı. Onların da evrakları hazırlandı. Ankara yerleşim planını hazırlıyor. Akabinde de hemen kurayı çekeceğiz. Orayı da faaliyete geçirirsek, daha iyi olacak. Zonguldak’a hizmet verecek sektörler var. Orada mobilya imalatı yapacak kişiler var. Zonguldak’ta Mercedes Benz servisi yok. Burada tali servisi olarak hizmet verecek. Servisin aslı Düzce’de, buradaki servisten araba satışı da yapılacak. Sanayi Sitesi’nde epey insan çalışacak. İnsanlara istihdam olanağı sağladık. 1500 metrekarelik dükkanlar da faaliyete geçerse, orada bir kere 150 kişi çalışacak.”
“ZONGULDAK’IN
SANAYİYE İHTİYACI VAR”
“Toparlamak için gayret ediyoruz. Hatta başka yerlerden ‘eleman lazım’ deyince eleman da gönderiyoruz. Arkadaşlarımızın da işini görmüş oluyoruz. Zonguldak’ın sanayiye ihtiyacı var. Biz bütün Türkiye’den 30 sene gerideyiz. Konya, Kayseri, Bolu’ya bir bakın, organize sanayi bölgeleri var.
Hepsi de küçük sanayi sitesinden yetişmişler. Zonguldak’a bakıyorsunuz nasıl? Bizim beyinlerimiz fosilleşmiş, bir tek ne? TTK var. ‘Özel sektör para vermez’ deniyor. Bugün özel sektör bin 500 TL maaş versin, TTK adam alsın. Burayı bırakır, TTK’ya gider. Bizim altyapı yapılırken, buradan adam aldım, çalışmadılar. Sanayi sitesinde zanaat, meslek öğrenecekler. İşte Zonguldak böyle… Yardımcım Gönül Hanım var. Sanayi Sitesi’ni birlikte kurduk. Şimdi de proje safhasında elimden gelen her şeyi yapacağım. .Çünkü Zonguldak’ın beklemeye vakti yok.”